Home » Saucony » Saucony Echelon 3

Saucony Echelon 3

De vernieuwde Saucony ProGrid Echelon 3.
In vergelijking tot zijn voorganger is hij een stukje lichter gemaakt, en slanker qua leest.
Deze dagelijkse trainingsschoen laat zich het beste lenen voor mensen met een lage voetboog of zelfs die richting platvoet gaan.
Een zeer stabiele schoen zonder anti pronatie gedeelte aan de binnenzijde.

Jullie kunnen het al raden…ook de Echelon 3 zal naar 8mm hak naar teen hoogte gaan.
Dit om een stabielere afwikkeling te krijgen.
Voor het eerst heeft de schoen ook een volledige ProGrid in de schoen dus geheel van hak naar voorvoet.
Aan de binnenzijde hebben we nu ook HydroMax moisturing lining zitten wat ervoor zorgt dat de voet goed kan ventileren.

De crashpad heeft SRC voor meer schokdemping aangezien dit toch een schoen is waar menig zwaardere loper op gezet zal gaan worden.

 

Bovendien zal de prijs naar beneden gaan van de Echelon 3.
Waar de 2 nog 134.95 koste gaat de #3 naar 129.95 toe.

Verkrijgbaar 3e kwartaal 2012.

About Remco

Enthousiast over hardloopschoenen en alles wat daarbij komt kijken. Van technologie├źn tot het hardlopen zelf. Tester van hardloopschoenen en initiatiefnemer van MijnHardloopschoen.nl

15 Reacties

 1. Jammer, dat deze schoen pas later in het jaar uitkomt.

  Ik heb nu nieuwe stappers nodig en deze lijken goed bij mij te passen.

  Deze schoen beloofd veel goeds.

 2. Fred, ik ken je een beetje, en dit is geen type schoen voor jouw.

  Je komt van de Triumph af als ik het goed heb, dan moet je niet naar de Echelon gaan… dit is een stuk "logger" aan je voeten.

  • Oooowww, lastig. Ik wil op zoek naar een wat stijvere schoen, die wat meer gericht is op midvoetlanders. En, ik ben ook wat zwaar.

   Maar, het is goed als ik me weer eens goed laat voorlichten en analyseren, want ik heb een rare tred en vaak moeie voeten.

 3. John (RunJohnO)

  Mooie schoen, de echelon2 vind ik maar niets. Te grof geweven op de bovenkand en dus te slap voor mijn gevoel.

  De echelon (1) koop ik nu in de UK maar ik zie nu dat ik eigenlijk op de verkeerde schoen loop…… Ik heb namelijk een hoge voetboog.

  Ik loop met aangepaste zolen met een neutrale schoen zoals de echelon.

  Welke zou ik dan moeten nemen/proberen?

 4. John,

  Omdat je aangepaste zolen hebt is deze schoen wel geschikt voor je voetboog dan weer normaal word gezet.

  Omdat deze schoen redelijke vlakke zool heeft is hij prima geschikt voor mensen met zolen.

  Waar je ook naar zou kunnen kijken binnen Saucony is de Triumph 9.

  Gr,

  Remco

  • Beste Remco,

   Bedankt voor je onafhankelijk advies, ik had al eerder vernomen dat de "opvolger" voor mij de Triumph 9 zou "moeten" zijn van een verkoper.

   Ik vind ook van de Echelon n.m.l. dat de zool behoorlijk snel slijt. (800-900 km)

   Vandaar dat ik ook een slijtvastere zool/schoen zoek die tevens ook wat lichter is.

   Mvg

   John

 5. Hoi Remco,

  Bedankt voor je adviezen in de winkel.

  Ik ga dinsdag voor het eerst lopen op de echelon.

  Lees wel hierboven dat de zool snel slijt. Dat is jammer want dat is een beetje het probleem.

  Ik hoop dat de kleinere drop uitkomst bied.

  Mvgr,

  Emiel

  • Hoi Emiel,

   Dei slijtage zal bij vele lopers anders zijn. Vele zware hiel landers hebben gewoon meer slijtage. Maar dat hoeft niet speciaal voor iedereen te gelden.

   Mocht je wel denken dat de hakjes erg hard gaan, kom dan bij me terug en ik zet er hakjes onder, maar ik denk dat dit prima zal gaan.

   Dank voor je berichten;)

 6. Ik loop al een tijd op de Echelon 3. Inmiddels 1.000 km en nog niet tot nauwelijks sporen van enige slijtage. Heerlijke schoen. Ik wissel hem af met de Kinvara 3, die ik gebruik voor snelle trainingen. Voor de Echelon 3 had ik trouwens de Echelon 2 en daar heb ik ruim 2.000 km mee gedaan, dus met de snelle slijtage valt het m.i. echt wel mee. (ik ben geen haklander)

 7. Fijne schoenen maar wel één nadeel. Ze maken meer herrie als spekzolen. Tjep Tjep Tjep etc.

 8. jacco verbruggen

  Ik heb deze schoen ook gekocht, en na drie keer lopen weet ik het zeker..dit is een miskoop. Ik liep hiervoor op de Echelon 2 die een veel betere demping heeft.
  Bij deze schoen kom iedere keer keihard neer wat je archillespezen sloopt…ik had hier geen last van maar na drie keer lopen op deze schoen wel.
  Ik ben 100 kg en loop halve marathons ongeveer 2 per jaar met een snelheid van 12km per uur. Deze schoen heeft een mooi verhaal maar het klopt niet en Saucony slaat volgens mij de plank helemaal mis.

  • Wat betreft de demping van de Echelon: Saucony heeft de keuze gemaakt om vrijwel alle schoenen een hak-voorvoet verschil te geven van 8mm, tegenover de gebruikelijk 12 mm. Het doel dat hiermee zou moeten worden bereikt is een minder grote hiellanding en dus meer richting de (wat vlakkere) middenvoets landing. Doordat hiermee de rest van de voet ook kan bijdragen aan het opvangen van de klappen, heeft Saucony er voor gekozen de schoen iets minder dempend en daarmee stabieler te maken. Over deze theorie is zowel op deze website als op vele andere websites meer te vinden.

   Feit blijft dat een loper wel moet kunnen wennen aan de (drastisch) veranderde schoen. Doordat de hiel op een lagere verhoging staan, moet de achillespees langer worden. En met pezen duurt dat sowieso even voordat die op helemaal op de juiste lengte zijn.

 9. ik sluit volledig bij de laatste schrijver aan. Nu al twee weken rustig aan training want zere kuiten/ A pezen waar ik nog nooit last van heb gehad! Nog 200km op deze schoenen ben ik er klaar mee, want ze beletten training. Verder is de hiel support vanwege de lage hiel minimaal en moet je de schoen extra goed vast maken. Tijdens het lopen wil ik mij niet om uitfloepende schoenen duk hoeven te maken. Best vreemd een relatief lage hiel voor een schoen die gepromoot wordt voor zwaardere lopers. Kortom miskoop!

  • Ik heb op de voorgaande schrijver gereageerd, daar is het verhaal over de 8mm hiel-voorvoet drop uitgelegd met bijbehorende aanpassing aan het lichaam. Dit kan naast (tijdelijke) achillespeesklachten natuurlijk ook voor kuitklachten zorgen, aangezien deze met elkaar verbonden zijn.

 10. ik loop al maanden op deze schoen en vind hem echt helemaal fantastisch

Geef een reactie