//ASICS Gel Nimbus 23 Tokyo getest

ASICS Gel Nimbus 23 Tokyo getest

Onze collega Michelle heeft met veel plezier de ASICS Gel Nimbus 23 Tokyo getest. Lees hier de volledige review.

Tester:                                     Michelle
Leeftijd:                                   35
Loopervaring:                           verschillende halve marathons
Recente schoenhistorie:             Saucony Hurricane, Brooks Adrenaline GTS, New Balance                                                 860

De ASICS GEL-Nimbus 23 Tokyo is een neutrale hardloopschoen.

Hoewel ik normaal op de Adrenaline GTS van Brooks en Hurricane van Saucony loop is het gaaf dat ik deze mag testen.

Allereerst is de uitstraling echt gaaf! Uiteindelijk het laatste wat belangrijk is want het is belangrijker dat ze goed lopen! Maar toch vind ik de kleur samenstelling en de gedachte achter de campagne erg tof!

Ik heb ze getest met mijn Superfeet zolen voor meer stabiliteit vanwege mijn looppatroon (zak vaak met links meer naar binnen) en dat beviel bijzonder goed!

Er is een verschil te merken tussen de modellen in de heeldrop. De heeldrop bij adrenaline is 12 mm vergeleken met de Nimbus waarbij de heeldrop 10 mm is. Het gewicht van de Nimbus is 309 gram en daardoor is het model iets zwaarder dan de adrenaline. De adrenaline is 55 gram lichter. 

Van te voren wist ik dit niet maar heb het gemerkt tijdens mijn testrondje waardoor ik het opgezocht heb. Ik heb wel dit verschil met de Adrenaline gevoeld met het afrollen tussen de twee modellen, maar dit kan ook door de zooltjes komen die ik natuurlijk niet gebruik in mijn adrenaline. De Nimbus rolt zeker makkelijk af en ik ervaar dat ik ondanks mijn zooltjes en brede voorvoet genoeg ruimte voorin had. 

Dus dit model is zeker goed te gebruiken met zolen en voor mensen aan te raden met een brede voorvoet. Bovenwerk voelt heel zacht aan en sluit super goed aan om voeten, dus de pasvorm vind ik echt top! Het ademend vermogen is zeker merkbaar met het nieuwe materiaal. Ze zitten erg comfortabel!

Ik ervaar veel stabiliteit en loop heel soepel tijdens mijn run. Ik denk dat het een goede schoen is voor korte maar ook lange afstanden.

De demping in de voorvoet dankzij de gel voelt erg goed aan en is qua demping goed vergelijkbaar met de modellen waar ik normaal op loop. De schoen valt ook in dezelfde prijsklasse en valt goed naar de maat.

Wat ik ook een pluspunt vind aan de Nimbus, is de vernieuwde sockliner waardoor de schoen goed aansluit.

Ik ga vaker een rondje op deze schoenen lopen. De Nimbus is echt een aanrader!