//ASICS A6 X-tra en ASICS Gel 111

ASICS A6 X-tra en ASICS Gel 111

Voor de wat oudere hardlopers onder ons is de ASICS A6 X-tra en de ASCIS Gel 111 een hardloopschoen om nooit te vergeten. Schoenen waar menig hardloper met veel liefde aan terug denkt. De Asics A6 en de Gel 111 zijn in 2012 met pensioen gegaan en deze releases waren de laatste in zijn soort.

De GEL-111- en A6-GEL X-TRA-modellen, voor het eerst gemaakt in 1997, waren meer dan tien jaar iconisch in de technische hardloopwereld. De ASICS A6 X-TRA is een van Asics meest populaire series ooit. Onnodig te zeggen dat Asics in al die jaren een groot aantal fans heeft samengebracht voor wie het aangekondigde einde van deze serie als triest nieuws klonk.

De Asics A6 Gel-hardloopschoen werd beschreven als een schoen voor hardlopers “die geen pronatie problemen” en gewoon een neutrale loop hebben.

De Gel 111 was juist de schoen voor lopers die wel pronatie problemen hadden. De hardheid van beide zolen was hetzelfde maar bij De ASICS Gel 11 was bij de enkel een ondersteund blokje geplaatst.

Tegenwoordig zijn deze schoenen te verkrijgen als sneaker. Helaas niet meer als hardloopschoen. De ASICS series X-TRA biedt een laatste overwinningsronde in de mode na een gouden tijdperk in de sport.