//Blog Maggie Walker Brooks Adrenaline GTS 21

Blog Maggie Walker Brooks Adrenaline GTS 21

Asics meisje gaat vreemd met de Brooks Adrenaline GTS 21

Kort geleden heb ik twee weken hardgelopen op de Brooks Adrenaline GTS 21. Jeetje, wie mij een paar jaar geleden had verteld dat ik op Brooks hardloopschoenen zou rond hobbelen, had ik niet geloofd. Na veel blessure leed, stapte ik namelijk na elke meting alleen nog maar in ASICS hardloopschoenen. Dan komt de vraag of je de nieuwste Brooks Adrenaline GTS 21 wil testen. Even flitste door mijn gedachte: “maar ik ben een ASICS meisje”. Het was maar heel even hoor. Op het moment gaat lopen zo lekker en heb ik genoeg vertrouwen in mijn lijf. Bovendien een mooie manier om mijn horizon eens te verbreden. Dus grijpen we deze kans met beide handen aan en neem ik jullie in deze blog mee op mijn Brooks avontuur.

Eerste indruk

Klinkt misschien gek maar stiekem ben ik toch wel een beetje zenuwachtig. Al jaren zo trouw aan ASICS en wat nu als ik verliefd word op Brooks. Ondanks dit gevoel, besluit ik er 100% voor te gaan. Als het moment daar is, stap ik in mijn hardloopkleding Intersport binnen. Kom maar op met die  Brooks. We kletsen eerst nog wat en ik krijg uitleg over wat precies de bedoeling is. Dan is het moment daar en komen de Brooks tevoorschijn. Automatisch denk ik: “de kleur is top, er zit namelijk een beetje roze in”. Als ik de schoenen aantrek en rondstap ben ik eigenlijk blij verrast. Dit komt door de ondersteunende blokjes die ik meteen voel. Voor mij heel fijn en belangrijk die extra ondersteuning tijdens het lopen. Als klap op de vuurpijl doe we ook meteen een fotoshot. Blij hobbel ik heen en weer want wat zitten de schoenen onverwachts lekker. Is het dan stiekem toch al liefde op het eerste gezicht?

Het eerste rondje
Hoewel de schoenen meteen goed aanvoelden merk ik bij de eerste kilometers dat ik aan het zoeken ben. Daardoor loop ik ook iet wat voorzichtig en wat uit balans. Meer bezig met wat ik allemaal voel dan het hardlopen zelf. Ineens weet ik het, het zijn de veters! Die zou ik iets strakker moeten veteren, zodat de schoenen beter om mijn enkels aansluiten. Gelukkig heb ik daar een bepaalde techniek voor geleerd, dus dat komt goed. Ondanks deze kleine ongemakjes besluit ik gewoon lekker door te lopen. Genieten vind ik ook belangrijk dus we laten het even los en focus weer op het lopen. Eerlijk is eerlijk, als ik de juiste cadans en stabiliteit gevonden heb, voelt het zo fijn. Dit smaakt naar meer, erg benieuwd hoe het met intervallen zal gaan.

Intervaltraining en lange duurloop
Inmiddels had ik besloten dat ik elke run op de Brooks ging lopen. De ASICS krijgen even een welverdiende rust van twee weken.  Zoals ik eerder al zei, zo kon ik echt even 100% voor de Brooks gaan. Nou en wat een resultaat bij het intervallen, gewoon een interval 05:37 knallen. Merkte ook tijdens het hardlopen hoe makkelijk ik eigenlijk afwikkel. Hoe fijn de demping is bij de krachtige passen tijdens het intervallen. Vaak bij wat langer flink gas geven, merk ik dat ik een stampertje word en hoor ik de klappen van mijn stappen. Ondanks het tempo en de inspanning die de interval vraagt, blijft het stampen uit. Ook het geluid van het klappen van mijn schoenen blijft hetzelfde. Dit geeft zoveel vertrouwen dat ik ook een lange duurloop aandurf. Ook die 13 km is een groot succes!

Bos strand en duinen
Nog steeds enthousiast gaan we weer een stapje verder. Ik wil ook graag weten hoe het is om op andere ondergrond te lopen. Loop namelijk ook graag in het bos, op het strand of in de duinen. In het bos maak ik er een mini trail run van. Het strand combineer ik met een stukje duinen. In het bos ben ik de eerste paar kilometers weer aan het zoeken naar mijn stabiliteit. Maar als ik mijn flow weer gevonden heb, kan ik zelfs alle takjes op het pad aan. Dit geldt eigenlijk ook voor op het strand. De bekende ribbeltjes loop ik aardig makkelijk overheen en ook in het wat zachtere zand vind ik uiteindelijk mijn stabiliteit en cadans.

Van ASICS naar Brooks meisje?
Alles bij elkaar had ik niet verwacht dat de Brooks Adrenaline zo goed bij mij als hardloper zouden passen. Zo gaaf om dit te mogen ervaren. De fijne ondersteuning, demping, wat zachter materiaal en het makkelijke afwikkelen zijn voor mij wel echt mega pluspunten. Het enige waar ik een beetje last van had was de kraag van de schoen. Bij onverwachtse bewegingen schuurde deze tegen mijn enkels aan. Ik weet dat dit komt door mijn smalle enkels maar gelukkig is dit redelijk goed te verhelpen met de juiste vetertechniek.

Dus ja ik ben helemaal verliefd op de Brooks Adrenaline 21. Grote kans dat jullie dit Asics meisje volgend jaar op deze Brooks zien rondrennen.

Liefs Maggie

Volg Maggie op
Facebook.com/InspiredbyMaggie2018
Instagram.com/maxxie43

en op haar website via https://inspired-by-maggie.nl/