//De juiste schoen voor zwaardere hardlopers

De juiste schoen voor zwaardere hardlopers

De juiste schoen voor zwaardere hardlopers. Op deze pagina speciaal gemaakt voor de hardlopers, man en vrouw, met een wat zwaarder gewicht vind je dé hardloopschoen die geschikt is voor jou!

Gewicht en BMI

De juiste schoen voor zwaardere hardlopers – wat wordt er eigenlijk verstaan onder “te zwaar”? Te zwaar is maar een begrip want de ene persoon kan 160 cm zijn en 90 kilo wegen, terwijl de andere persoon 190 cm is en ook 90 kilo weegt. Het is hierbij belangrijk om eigenlijk naar de BMI (Body Mass Index) te kijken. Bij een BMI boven de 25 zit je in het zwaardere segment. Je kunt dit gemakkelijk uitrekenen.

Voor zwaardere personen is en stevige schoen met goede dempende eigenschappen en support extra belangrijk. Afhankelijk van je pasgrootte is de impact bij het hardlopen namelijk 3 tot 5 keer (!) je lichaamsgewicht. Bij deze groep lopers krijgen de gewrichten dus simpelweg meer ‘klappen’ te verwerken.

Wij hebben een uitgebreid assortiment schoenen voor zwaardere lopers in onze webshop, deze vind je hier!

Twee categorieën schoenen

In de zoektocht naar de juiste schoen voor zwaardere hardlopers, kunnen we 2 categorieën schoenen hanteren. Neutrale schoenen en antipronatie schoenen. Mensen met een normaal afwikkelpatroon, vallen in de neutrale hardloopschoenen. Dit wil zeggen dat bij het afwikkelen de enkel niet naar binnen valt en recht boven de hiel blijft. De antipronatie schoenen zijn geschikt voor lopers bij wie bij het afwikkelen de enkel (te veel) naar binnen zakt. In onze fysieke winkel in Beverwijk kunnen wij dit eventueel voor je checken aan de hand van een uitgebreide voet – en bewegingsanalyse gecombineerd met een voetscan.

De juiste schoen voor zwaardere hardlopers – neutraal

Brooks Glycerin

De Brooks Glycerin is een hardloopschoen die uitermate geschikt is voor hardlopers met een neutraal looppatroon. Met het DNA Loft demping materiaal van Brooks voelt de harde ondergrond aan als zachte kussentjes. De superzachte demping en pluche pasvorm maakt elke stap van hiel tot teen soepel. Nieuw aan de schoen is vooral de tussenzool waar meer DNA Loft demping zorgt voor extreme zachtheid en comfort zonder dat de schoen inboet aan stabiliteit.

New Balance More

De New Balance Fresh Foam More is een solide neutrale hardloopschoen. Het bovenwerk van de hardloopschoenen is gemaakt Double Jacquard Mesh. Dit naadloze materiaal is op verschillende plekken extra open voor een maximaal ademend vermogen. Bijkomend voordeel is dat de schoen heerlijk licht aanvoelt. De hielkap is enigszins flexibel, maar biedt ook de nodige stabiliteit. Om de middenvoet te ondersteunen zijn er een aantal dunne panels rond de middenvoet geplaatst. De zoolbasis is 1 platvorm waardoor deze schoen ontzettend stabiel is.

Brooks Dyad

De Brooks Dyad is één van de meest stevige neutrale hardloopschoen op de markt. De schoenen zijn ook geschikt voor lopers die met een eigen inlegzool lopen. De Dyad heeft een vernieuwd bovenwerk, waardoor de schoenen aansluiten als een sok. De BioMoGo DNA-tussenzool past zich dynamisch aan aan elke stap. De Dual Stability Arch Pods ondersteunen de voetboog tijdens het hardlopen. En het mesh-bovenwerk biedt comfort en een hoog ademend vermogen.

Saucony Echelon

De Saucony Echelon is een veelzijdige stabiele optie. Het is een neutrale hardloopschoen met als pijlers ondersteuning en demping. De Echelon heeft een comfortabele pasvorm. Bij de tenen hebben de schoenen een ietwat ruimere pasvorm (ruimere toe-box), terwijl de middenvoet en hiel omsloten worden om de voet op zijn plaats te houden tijdens het lopen. De Echelon is orthopedisch ontworpen om de voeten zo veel mogelijk te ondersteunen.

De juiste schoen voor zwaardere hardlopers – anti-pronatie

ASICS Gel Kayano

De ASICS Gel Kayano is een toplevel hardloopschoen voor de hardloper die overproneert en zelfs na vele kilometers nog stabiliteit wenst te behouden. Door gebruik van een lichter FlyteFoam Propel materiaal en door het toevoegen van diepere flexgroeven onder de voorvoet is de afwikkeling een stuk soepeler geworden. In de middenvoet zijn er ook extra groeven toegevoegd voor een betere overgang van landing naar standfase. In de Kayano zit een ‘Space Trusstic’ die de schoen meer ondersteuning aan de voetboog geeft.

Brooks Glycerin GTS

De nieuwe Brooks Glycerin GTS zijn allround hardloopschoenen voor overpronerende lopers. De nieuwe GTS-versie van de Glycerin zorgt ervoor dat een zeer populair model neutrale hardloopschoenen nu ook voor overpronerende lopers geschikt is. De Glycerin GTS is de opvolger van de Transcend. De Brooks Glycerin GTS 19 heeft een Mesh-bovenwerk met 3D Fit Print-technologie en valt nauwsluitend om de voeten zonder te knellen. Op strategische plaatsen is het bovenwerk versterkt voor meer structuur en gerichte ondersteuning. Op ander plaatsen is het bovenwerk flexibeler voor meer bewegingsvrijheid. De zachte ortholite-inlegzool geeft een comfortabel instapgevoel. De Guide rails zorgen voor de extra (mediale) ondersteuning, waar de zoolbasis t.o.v. de gewone Glycerin meer gevuld is voor extra stabiliteit.

New Balance 860

Ook de New Balance 860 hoort thuis in het rijtje voor de zwaardere lopers. Met zijn Dual Density materiaal aan de binnenzijde zal ook deze schoen de loper begeleiden tijdens het landen en afwikkelen van de voet tijdens het hardlopen. Solide optie van New Balance die al jaren een vaste waarde in de collectie is!

Saucony Omni

Deze schoen is met uitstek geschikt voor de dames en heren die wat zwaarder zijn van gewicht en die een corrigerende schoen moeten hebben omwille het naar binnen kantelen van de hielen of enkels. Deze schoen biedt een goede mix van stevigheid en comfort. Ook zeer geschikt voor de brede voet!

Wij hebben een uitgebreid assortiment schoenen voor zwaardere lopers in onze webshop, deze vind je hier!

Een goede start is het halve werk!

Laat je te allen tijde goed informeren bij een hardloopspeciaalzaak door je voeten te laten analyseren zodat jij weet dat je in ieder geval op de juiste schoen loopt/start. Want een goede start is het halve werk! Zeker de zwaardere loper is gebaat bij een juiste schoenkeuze, om de kans op blessures zo klein mogelijk te houden. En de juiste opbouw is essentieel of je nu begint of een specifiek doel voor ogen hebt.