New Balance Fresh Foam MORE V3

Als je houdt  van een goede schoen met volledige demping dan is de New Balance Fresh Foam MORE V3 misschien wel de schoen voor jou. New Balance heeft met deze schoen HOKA in het vizier.  Met de Fresh Foam MORE V3 is New Balance helemaal opnieuw begonnen en heeft het een van de beste schoenen met volledige demping  geleverd die je kunt kopen.

 

Toen de eerste Fresh Foam More werd gelanceerd, waren we verheugd dat  New Balance zich op deze markt zich ging begeven, maar de schoen werd uiteindelijk een enorme teleurstelling. De tweede generatie kwam en onze verwachtingen waren weer hoog, want het voelde als een volledig herontwerp, maar die veranderingen werkten ook gewoon niet zo goed. De schoen was over het algemeen te stevig voor wat een gedempte comfortabele hardloopschoen moest zijn. We waren erg benieuwd wat New Balance ging doen met de derde versie.

We kunnen zeggen dat de Fresh Foam More V3 volledig opnieuw is uitgevoerd en de eerste twee versies doen vergeten. Deze schoen is op dit moment gewoon een van de beste schoenen in onze collectie als je voor volledige demping gaat.

Of het de Fresh Foam-mix is, de breedte van de tussenzool of het gevoel van het bovendeel; deze combinatie zorgt ervoor dat ons testloopje met deze schoen als zeer prettig werd ervaren.

Vanaf het moment dat je hem aantrekt, voelt de schoen gewoon goed aan je voet. Het voelt misschien een beetje groter / breder dan we gewend zijn, maar dat verdwijnt bijna onmiddellijk tijdens het lopen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het te soft aanvoelt, het voelt erg goed aan niet te zacht.

Bovenwerk

Het bovenwerk is bij veel schoenen erg saai. Normaal is het een soort gaas van een goed ventilerende kwaliteit die erg soepel is. New Balance heeft dit verbeterd, ze hebben gebruik gemaakt van een zeer zacht gaas met een zijdezachte binnenkant . Ze hebben stabiliteitselementen toegevoegd en een hielkap die niet superstijf is, maar je hiel goed op zijn plaats houdt. De hiel en de bovenrand zijn matig gedempt en de hiel klapt eruit om het aan- en uittrekken te verbeteren. De tong is ook erg goed te hanteren. Het is een tweedelige constructie waarbij de onderkant een luchtig, ademend, zachter materiaal is en de bovenkant is gegroefd met veel meer structuur waardoor de tong zich kan aanpassen aan de vorm van je voet.

 

Tussenzool

De Fresh Foam More V3 gebruikt meer Fresh Foam dan welke New Balance-schoen dan ook , maar het is de breedte die de schoen echt doet werken. Omdat de zool breder is, krijgt je veel meer stabiliteit tijdens het lopen. Ze hebben ook de algehele rocker vergroot en die balans samen leidt tot een mooie soepele voetovergang. De tussenzool komt ook een beetje naar boven, wat een beetje steun geeft aan de laterale en mediale zijkanten van je achtervoet.

 

Buitenzool

De buitenzool heeft New Balance veranderd. Er is een ander soort rubber  aangebracht op de belangrijkste contactpunten, wat helpt om een deel van het gewicht naar beneden te brengen en toch goed vast  te houden.

Conclusie

Als je houdt  van een goede schoen met volledige demping dan is de New Balance Fresh Foam More V3 misschien wel de schoen voor jou. New Balance heeft met deze schoen HOKA in het vizier.  Met de New Balance Fresh Foam More V3 is New Balance helemaal opnieuw begonnen en heeft het een van de beste schoenen met volledige demping  geleverd die je kunt kopen.

De New Balance Fresh Foam MORE V3 is hier verkrijgbaar

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here