//Nike Air Zoom Pegasus 38 vergeleken met Nike Air Zoom Structure 24

Nike Air Zoom Pegasus 38 vergeleken met Nike Air Zoom Structure 24

Als je onder de hardlopers vraagt noem een Nike hardloopschoen dan zullen de meeste lopers de Nike Pegasus zeggen. De Pegasus is Nike ’s belangrijkste schoen op het gebied van dagelijkse trainingen. De nieuwe Structure is ook een dagelijkse neutrale trainer, maar met enkele  stabiliteitskenmerken. We zullen deze twee schoenen met elkaar vergelijken.

De Nike Pegasus is één van de meest populaire neutrale hardloopschoenen  ter wereld omdat het een  veelzijdige schoen  is en door de verschillende updates een fijne pasvorm heeft.  In nummer 38 heeft de Pegasus een dikkere tong gekregen.

De Structure was de meest populaire stabiliteitstrainer van Nike, maar de 24e versie van de Structure is niet de meest populaire stabiliteitstrainer met een mediale post.

De structuur heeft ook een Zoom Luchteenheid in de voorvoet en is nu meer gedempt en zachter. Voor meer info over deze veranderingen  lees in een eerder bericht over de Structure 23. Verhaal is hier te lezen

De tussenzool van de Pegasus 38 is gemaakt van React-schuim dat Nike hun meest stevige zool noemt. De tussenzool voelt stevig aan, waardoor de Niek Pegasus 38 goed te gebruiken is voor tempolopen, marathonlopen en zelfs lange, langzame runs.

De tussenzool van de Structuur 24 is gemaakt van een nieuw schuim genaamd CMP-010. Deze voelt zachter aan. De Structure 24 is meer geschikt voor langzame runs, herstel trainingen  of interval trainingen.

In de tussenzool van de Pegasus 38 bevindt zich in de voorvoet  een grote, dikke Zoom Air-eenheid die een veerkrachtig gevoel geeft tijdens het lopen, wat voor meer reactievermogen zorgt.

De Structure 24 heeft ook een Zoom Air-eenheid in de voorvoet, maar deze is kleiner en dunner dan die in de Pegasus 38. De kleinere Zoom-Air bevindt zich onder de bal van de voet. Dit kan voor enkele lopers als vervelend worden ervaren.

De Structure 24 is een neutrale trainer maar heeft stabiliteits kenmerken die hem zeer stabiel maakt. De Structure 24 heeft een goede mediale zijde in combinatie met een goede tussen zool en een grote brede basis. Dat zorgt ervoor dat de schoen makkelijk afrolt.

De Pegasus 38 voelt steviger aan dan de Structure 24, maar heeft een lager niveau van stabiliteit.

Beide buitenzolen zijn gemaakt van dik, duurzaam rubber. Ze hebben harder carbonrubber op de hielen en zachter, geblazen rubber op de voorvoet en middenvoet.

Het belangrijkste verschil tussen de buitenzolen van de twee schoenen is dat er 3 flexgroeven zijn voor de Structure 24 in vergelijking met slechts 1 op de Pegasus 38. Dit resulteert in een minder flexibele voorvoet voor de Structure 24. De voorvoet van de Pegasus 38 is zeer snel terug op zijn plaats, wat beter is voor snellere runs.

De Pegasus 38 heeft een comfortabel bovenwerk met een gewatteerde tong bevestigd aan de binnenkant van de schoen.  De Pegasus 38 heeft een ondiepe hielkap maar dit leidt niet tot slippen van de hiel.

De Nike Air Zoom Pegasus is hier verkrijgbaar, De Air Zoom Structure 24 is via deze link te verkrijgen