//Review Air Zoom Structure 24 heren

Review Air Zoom Structure 24 heren

Het was een gewaagde zet van Nike om hun laatste hardloopschoen met meer stabiliteit te veranderen naar een ondersteunende, neutrale hardloopschoen.  Uit onderzoek dat Nike heeft uitgevoerd is gebleken dat meer lopers een ondersteunende, neutrale hardloopschoen willen dan een echte stabiele hardloopschoen.


Toen mijnhardloopschoen  vorig jaar de Structure 23 testte , waren we verrast wat de verschillen waren met de vorige. De eerdere versies voelden  stevig aan. De Structure 23 voelde veel meer gedempt en veel flexibeler met dezelfde stevigheid.

Versie 23 was een van de grootste updates in de geschiedenis van Nike, dus het is logisch dat versie 24 voorzien is van kleine updates. Het behoudt dezelfde tussenzool en buitenzool als de versie 23, maar het krijgt een nieuw bovenwerk.

Versie 24 lijkt heel veel op versie 23, zelfs als je één aan elke voet doet merk je niet het verschil. Zou dit in houden dat versie 25 een grotere verandering gaat doormaken? We wachten 2022 af en zullen zien wat de verschillen daadwerkelijk zullen zijn.

De Nike Air Zoom Structure 24 kan worden gebruikt voor uw dagelijkse trainingen of voor een hersteltraining maar is niet geschikt voor het snellere werk.

Het is een van de weinige Nike hardloopschoenen waar CMP 010-schuim in de tussenzool is gebruikt. Het is een EVA-schuim dat zachter en sponsachtiger aanvoelt dan het rubberachtig React-schuim.

In de voorvoet bevindt zich een kleine Zoom Air-eenheid die zich alleen onder de bal van de voet bevindt en niet de hele voorvoet bedekt zoals de Pegasus 38.

De Structure 24 is zeker niet zo stabiel als de Structure van voor versie 23 dit komt omdat er een zachtere tussenzool is gebruikt, maar het is nog steeds een ongelooflijk stabiele schoen en één van de meest stabiele neutrale schoenen waarop je kunt kopen.

De stabiliteit in de Structure 24 komt door een brede basis en de opgebouwde tussenzool aan de mediale zijde die overmatig naar binnen gaan van de enkel voorkomt.

De buitenzool van de Structure 24 heeft hard carbonrubber op de hiel en zachter geblazen rubber op de middenvoet en voorvoet. Het buitenzoolrubber van de Structure 24 is dik en duurzaam.

De Structure 24 heeft 3 flex-groeven op de voorvoet, wat helpt bij flexibiliteit en waardoor het hardlopen meer ontspannen aanvoelt.

Het heeft een stevige interne hielkap en een pluche hiel die zorgen voor een goede, veilige hielvergrendeling. De binnenvoering van de schoen is glad en irriteert niet als je geen sok draagt.

De gemakkelijkste manier om het verschil tussen de structuur 23 en 24 te zien, is het gebruikte maaswerk. Het heeft geen kleine perforaties meer op de middenvoet en bovenop de tenenbox.  In plaats daarvan is het gaas glad, zodat het meer gestroomlijnd aanvoelt.

Ook zijn er geen reflecterende strips meer aan de zijkanten van de tenenbox zoals bij de 23, maar wel reflecterende strips aan de zijkanten van de hielkap.

De pasvorm is nog steeds trouw aan de maat en geschikt voor brede voeten omdat de voorvoet en middenvoet zo meegaand zijn.

De schoen is hier verkrijgbaar.