//Review Brooks Dyad 11 heren

Review Brooks Dyad 11 heren

Onze collega Edwin heeft met veel plezier de Brooks Dyad 11 getest. Lees hier de volledige review.

Tester:                                     Edwin
Leeftijd:                                   50
Loopervaring:                           verschillende halve marathons en de marathon van                                                       Rotterdam.
Recente schoenhistorie:             Saucony Triumph, Brooks Glycerin, New Balance 1080

De Brooks Dyad 11 is een neutrale schoen voor de ZWAARDERE HARDLOPER of degene die met een steunzool lopen.

 

Brooks weet het een en ander over stabiliteit. Het idee van de Dyad is om een ​​schoen te hebben die niet de gebruikelijke stabiliteitsoplossing, maar een platte binnenzool en een rechte leest heeft die het gebruik van aangepaste orthesen mogelijk maakt. Dus als je inlegzolen hebt die zijn ontworpen door je podoloog of als je een gloednieuw paar inlegzolen voor platvoetlopers hebt gekocht, passen ze gemakkelijk en perfect in de Dyad zonder de functionaliteit van de schoen te verliezen .

De eerste indrukken van de Brooks Dyad 11

De Dyad 11 is een mooie schoen. De schoen ziet er nogal ingetogen uit voor een hardloopschoen. Het is geen bijzonder zware, maar ook geen lichtgewicht schoen. Het voelt behoorlijk stevig en stug aan. Maar juist daardoor uitermate geschikt voor de zwaardere hardloper.

Na een paar maal dragen voelde de schoen uitermate prettig aan de voet. De binnenzool heeft een speciaal ontworpen mesh aan de bovenkant en is daardoor comfortabel zonder onnodig dun aan te voelen. De hiel heeft een fantastisch harde hielkap en mijn enkels vonden de steun geweldig.

De unit van de Brooks Dyad 11 is bedoeld om stabiliteit te bieden. Dit is te vergelijken met enkele van de meest traditionele stabiliteitsoplossingen zoals een mediale post (harder schuim onder de middenvoet) of een plastic trustic.

De Dyad 11 gebruikt geen schacht maar twee vreemd uitziende pods. De functie hiervan is om tijdens het hardlopen extra stabiliteit aan de middenvoet toe te voegen

De buitenzool is verder vrij conventioneel met een ontkoppelde hiel en fatsoenlijke flex groeven in het teengedeelte. Het rubber doet zijn werk vakkundig.

De tussenzool is een mix tussen Brooks ‘Cushole en BioMoGo DNA.  BioMoGo is een middenzoolschuim dat zorgt voor langdurige demping in een milieuvriendelijke verpakking. Een andere manier van demping dan dat ik gewend was van de Brooks Glycerin.

 

Brooks Dyad 11 bovenwerk

Het bovenwerk van de Dyad 11 heeft me verast om meerdere redenen.  De leest, de vorm waar de schoen omheen is gebouwd, is recht en dit betekent dat mijn voet niet verkrampt. De voetboog is laag en de schoen is op geen enkel punt smal (niet bij de hiel, middenvoet of teen).

 

De Brooks Dyad 11 voor heren is nu verkrijgbaar in onze webshop!