//Review Brooks Glycerin GTS 19

Review Brooks Glycerin GTS 19

Onze collega Odette heeft de Brooks Glycerin GTS 19 dames getest. Lees hier haar volledige review.

Brooks heeft de opvolger van de Transcend op de markt gebracht. De Brooks Glycerin GTS 19. De Brooks Glycerin GTS maakt gebruik van Brooks ‘Go-To Support (vandaar de GTS), die, hoewel een beetje gewicht aan de schoen toevoegt, voor een nog beter gevoel zorgt dan de reguliere Glycerin 19.

Bovenwerk
Het bovenwerk van de Gylcerin GTS 19 omsluit de voet comfortabel en zorgt voor een goede pasvorm zonder te smal of strak aan te voelen. Het bovenwerk voelt ook erg zacht aan, dus je hoeft je geen zorgen te maken over blaarvorming als je de GTS 19 de eerste keer uitprobeert, wat bijdraagt ​​aan het algehele comfort van de schoen. Het mesh-ontwerp laat je voeten ademen, wat, hoewel altijd positief, extra welkom zal zijn in een paar maanden wanneer het buiten warmer wordt. 

De tussenzool
De tussenzool is de reden waarom de Glycerin GTS 19 erg populair zal worden onder de hardlopers. Als je naar de GTS 19 kijkt, zou je waarschijnlijk niet geneigd zijn om het een maximalistische schoen te noemen, maar dat is precies hoe het voelt als je ermee gaat hardlopen. Het is buitengewoon comfortabel, waardoor het ideaal is voor runs van elke lengte, van een snelle 5 kilometer of een serieuze lange run.

De GTS 19 heeft meer DNA Loft (Brooks ‘zachtste dempingsmateriaal tussenzool) dan welke schoen dan ook, en biedt een zacht en comfortabele gevoel voor de voeten.

De GTS 19-tussenzool heeft ook Brooks GuideRails-ondersteuningstechnologie, die om de schoen is gewikkeld tussen de laag DNA Loft en het bovenwerk. Brooks heeft dit GuideRails-systeem ontwikkeld om hardlopers te helpen bij elke stap een natuurlijke en ideale lijn te behouden. Het werkt niet door uw pas te corrigeren of uw voet in één positie te vergrendelen, maar in plaats daarvan de beweging van uw voet te beperken. Dit draagt ​​bij aan het comfort van de schoen en dat je te allen tijde stabiel en ondersteund loopt. 

De buitenzool
De buitenzool is betrouwbaar op natte en droge wegen en presteerde ook goed op sneeuw. De meeste innovatieve en nieuwe functies van de schoen zitten in de tussenzool, dus er valt niet veel te zeggen over de buitenzool.

 

Conclusie
De Brooks Glycerin GTS 19 is een geweldige hardloopschoen voor de lopers die ondersteuning nodig hebben. De schoen is duurzaam en toch comfortabel, en hoewel het verre van lichtgewicht is (weegt iets meer dan 300 g), voelt de schoen niet te zwaar aan. De loper die ondersteuning nodig heeft en op zoek is naar een nieuwe schoen voor de lange runs, is de Glycerin GTS 19 aan te raden.