//Review New Balance Fresh Foam 1080 V11

Review New Balance Fresh Foam 1080 V11

Onze collega Edwin heeft de New Balance Fresh Foam 1080 V11 getest. Lees hier de volledige review.

De New Balance Fresh Foam 1080 V11 is hier verkrijgbaar

De New Balance Fresh Foam 1080 V11 is te vergeleken met hardloopschoenen als Asics Gel-Nimbus, Saucony Triumph, Brooks Glycerin en Nike Vomero.

In deze versie van 1080 is alleen het bovenwerk aangepast, zodat het vertrouwde gevoel onder de voet behouden blijft.

De slijtzool bestaat uit verschillende materialen en vormen om zones te creëren, die passen bij de fase van afwikkelen. Zo is het rubber onder de hak wat harder en duurzamer, terwijl het rubber onder de voorvoet wat zachter is voor meer comfort.

Het bovenwerk bestaat uit twee delen. Het gedeelte rond het hielbeen is de UltraHeel. Een voorgevormde hielkap met een verhoogde rand omsluiten je hielbeen voor een stevig gevoel bij de landing. Het Hypoknit materiaal is geheel naadloos en beweegt gemakkelijk mee tijdens het lopen. Er zijn extra elementen aangebracht rond de middenvoet voor een compacte fit en extra stevigheid.

De tussenzool is gemaakt van 1 plaat FreshFoamX materiaal, dat als kenmerken heeft dat het licht en zacht is met een hoge energy return. De buitenwand van de tussenzool is voorzien van specifieke vormen om bij de landing wat meer demping te bieden. Deze vormen zorgen er onder de middenvoet juist voor dat daar het platform wat meer stevigheid biedt. Zo wikkel je comfortabel en stabiel af naar je voorvoet.

De New Balance FreshFoam 1080 v11 is een hardloopschoen waar je je kilometers zeer comfortabel op aflegt. De speciale vormgeving van de tussenzool zorgt voor een stabiel platform, dat wat zachter is wanneer je landt, wat meer stevigheid biedt tijdens de standfase en daarna soepel afwikkelt. Ideaal voor al je duurlopen en vlotte intervaltrainingen.

New Balance 1080 V11 is een schoen, die ik aan iedereen kan aanbevelen. Voor zowel als de beginner als de ervaren loper.

De New Balance Fresh Foam 1080 V11 is hier verkrijgbaar