//Review Nike Air Zoom Pegasus 37

Review Nike Air Zoom Pegasus 37

Van onze collega Edwin kregen wij deze review van de Nike Air Zoom  Pegasus  37.

De Nike Air Zoom  Pegasus  37 is verkrijgbaar in onze webshop

Voor het eerst dat ik met deze hardloopschoen mag lopen. Bij navraag van onze klanten die al op deze schoenen lopen en na versie 36 ook weer op versie 37 zijn gaan lopen begrijp ik dat er wat veranderingen zijn. In positieve zien wel te verstaan. Nieuw tussenzool materiaal, nieuwe veter functie, nieuw en een lichter mesh bovenwerk. Het maakte me erg nieuwsgierig.

Bij het aantrekken merk ik dat er genoeg ruimte is om mijn voeten. Begrijp dat sommige lopers vaak in het begin er problemen mee hebben, maar hoe meer zij er mee lopen, hoe beter de schoen gaat zitten.

Een band over de midvoet zorgt ervoor dat de schoen beter om de voet sluit waardoor de voet goed op zijn plek blijft gedurende je runs ter voorkoming van wrijving.  Nike noemt dit een  nieuwe veter functie, waarbij de FlyWire vervangen is met Wide Strips.

De hiel en de tong van de schoen zijn voorzien van lichter en minder dik foam maaar met dezelfde comfort als voorheen. Het transparante mesh upper zorgt voor een verbeterde luchtcirculatie om de voet beter te koelen.

De tussenzool is helemaal nieuw, met veerkrachtig React-schuim in plaats van Cushlon ST en een luchteenheid in de voorvoel. Nike zegt dat de luchtunit twee keer zo groot is als eerdere Pegasus-luchtunits in de voorvoet, Nike Air Zoom Pegasus 37 heeft 2 mm meer schuim dan zijn voorganger de Pegasus 36. Door deze vorm van demping ontstaat tijdens het afwikkelen een fijne  afwikkeling en ontspannen loopgevoel waardoor de Nike Air Zoom Pegasus 37 niet alleen geschikt is voor de langere trainingen maar ook ideaal is voor snelle intervallen.

Heb met deze schoen in verschillende trainingssessies gelopen en ik moet zeggen dat de Nike Zoom Pegasus 37 me in positieve zin is opgevallen. Loop zelf al wat jaren op de Saucony Truimph of de New Balance 1080 maar deze schoen doet daarvoor niet onder. De Nike Nike Zoom Pegasus is een allround hardloopschoen die voor  vele lopers geschikt is en met  de positieve  vernieuwingen maken de Nike Air Zoom Pegasus 37 een ideale allround hardloopschoen.

De Nike Air Zoom  Pegasus  37 is verkrijgbaar in onze webshop