//Review Nike Air Zoom Pegasus 38

Review Nike Air Zoom Pegasus 38

De Nike Air Zoom Pegasus 38 zijn neutrale, allround hardloopschoenen. De Pegasus is het oudste hardloopschoenmodel van Nike. En niet verwonderlijk ook een van Nike’s meest populaire. De Pegasus is ideaal voor je dagelijkse hardloopsessies, maar kan ook gebruikt worden voor het lopen van lange duurlopen. De nieuwe versie van de Pegasus blijft trouw aan zijn roots en heeft nog steeds die klassieke Pegasus-look. De smalle pasvorm biedt wat meer ruimte bij de voorvoet en hierdoor hebben je tenen wat bewegingsruimte.

Toegevoegd aan het bovenwerk is een web-systeem. Dit systeem omsluit de voeten stevig bij het strikken van je veters. Hierdoor blijven je voeten ook goed op hun plek tijdens het hardlopen. Door zijn stevige eigenschappen gaat de React tussenzool van de Pegasus vele kilometers mee. Het dempende materiaal dempt schokken tijdens de landingsfase en verdeelt deze druk over je voeten.

De Pegasus 38 voelt als thuiskomen voor neutrale lopers, of ze nu over de voorvoet, middenvoet of hiel landen. De Pegasus 38 heeft iets meer foam dan de Pegasus 37. Hierdoor ervaar je meer demping zonder dat je gebukt gaat onder dikke schoenen. Met de Pegasus 38 heb je meer demping, terwijl je hetzelfde gewicht behoudt.

De buitenzool is vrijwel gelijk gebleven aan die van de Pegasus 37. Een hint van het iconische wafelpatroon dat de eerdere modellen van Nike kenmerkte, is hier nog steeds te zien. Dit patroon zorgt voor grip op zowel droog als nat wegdek.

De schoen is hier verkrijgbaar.