//Review Saucony Ride 14 heren

Review Saucony Ride 14 heren

Johan een vaste loper van de Saucony Ride heeft voor ons een review geschreven. Hieronder kunt u zijn bevindingen lezen.

Deze schoen zorgt voor de perfecte pasvorm voor mijn voeten. Het FormFIT-bovendeel is echt ademend en voelt geweldig aan tijdens het hardlopen. Ik merkte dat de bovenkant van de schoen een beetje los aanvoelde, waardoor ik mijn voeten er gemakkelijk in kon schuiven. Omdat het bovenwerk los zit en de tong behoorlijk dik is, moet je ervoor zorgen dat je deze schoen echt vastbindt. Ik zag dit niet als negatief omdat het me meer zeggenschap gaf over de pasvorm van de schoen, maar het is iets waar je op moet letten.

Ik vond de hielkap een beetje stijf. Dit hielp me echter om de schoen meer vast te zetten, omdat het bovenwerk aan de lossere kant zit. Al met al is dit een brede en comfortabel zittende schoen.

Hoe presteert de Saucony Ride 14 tijdens het hardlopen?

Deze schoen doet zijn naam echt eer aan en ik denk dat dit allemaal komt door de PWRRUN-tussenzool. Dit schuim is zacht en toch responsief bij het afzetten. Het is de perfecte mix. Maar daar houdt de lof niet op. Deze schoen heeft veel rubber op de buitenzool, ik voelde me stabiel op deze schoenen.

Dit is over het algemeen een solide hardloopschoen zonder toeters en bellen. Het is een basisschoen in termen van functies, maar hij doet wat je nodig hebt voor de lange termijn. Het zorgt ervoor dat je lang kunt rennen, je voeten niet bezeren en je zult je goed voelen als je ze draagt.

Drie dingen die speciaal zijn aan de Saucony Ride 14:

Het PWRRUN-schuim

Ik ben altijd dol op het PWRRUN-schuim in andere schoenen, en het is niet anders in de Ride 14. Dit is een geweldig schuim dat geen kwaad kan. Het is zacht maar reageert ook wanneer dat nodig is. En de Ride 14 heeft een volledige tussenzool van PWRRUN-schuim!

De pasvorm

Bij hardloopschoenen is de pasvorm essentieel. Voor mij is dit waar ik de neiging heb om in de problemen te komen. Trouw aan de Saucony-line-up, heeft de Ride 14 die perfecte breedte voor mij. Ik heb geen drukpunten aan de zijkant ervaren.

Basic – op een goede manier!

Ik hou van een simpele schoen. Er is geen enkele technologie die je tijdens het hardlopen kan afleiden, en soms is dat wat je nodig heeft. Als je een nieuwe hardloper bent en niet zeker weet wat je voorkeuren zijn als het gaat om hardloopschoenen, dan is dit een geweldige om mee te beginnen. De basistechnologie is waarom deze schoen in mijn assortiment blijft.

Saucony Ride 13 Versus Saucony Ride 14

Overal waren hardlopers dol op de  Ride 13  en waren bang dat Saucony de Ride 14 zou veranderen en een van hun favorieten zou verpesten, maar dat was niet het geval. De Ride 14 is vrijwel hetzelfde als de 13, met enkele kleine wijzigingen aan het bovendeel. Dit is goed nieuws, want waarom zou je iets veranderen aan iets wat goed is?
Het bovendeel van de Ride 14 voelt zachter, lichter en rekbaarder aan. Ik vond dat dit bovendeel beter past dan de 13. De tong van de Ride 14 is ook dikker dan voorheen. Als je goed op de Ride 13 hebt gelopen dan is de kans groot dat je deze versie ook fijn vind lopen.

Voor wie is de Saucony Ride 14 het beste geschikt?

Iedereen die op een neutrale schoen loopt! Dit is een reden waarom zoveel hardlopers van deze schoen houden. Het is een geweldige hardloopschoen en dankzij de PWRRUN-tussenzool voelt hij zelfs op je lange runs comfortabel aan. Het is ook niet erg technologisch zwaar, dus voor die hardlopers die niets willen afleiden van hun hardloopsessie, is dit de schoen voor jou.

De Saucony 14 is hier verkrijgbaar.