//Review Saucony Omni 19

Review Saucony Omni 19

Van onze collega Ruud kregen wij deze review

De Saucony Omni 19 is een schoen met gemiddelde stabiliteit die ongelooflijk comfortabel is, zowel qua pasvorm als tijdens het lopen. Het is een betrouwbare schoen die je tijdens het lopen een goede ondersteuning geeft. De Saucony Omni 19 is vergelijkbaar met Brooks Adrenaline, Asics GT-2000 en New Balance 860.

De Omni 19 voor heren is nu verkrijgbaar in onze webshop.

Zelf loop ik al wat jaartjes op de Brooks Adrenaline en ik was erg benieuwd  hoe de Saucony Omni zou gaan lopen. Bij het aantrekken van de Saucony Omni 19 viel op dat het isofit-bovensysteem is verwijderd. Dit is de meest opvallende verandering, maar de hele schoen heeft een facelift ondergaan, inclusief de nieuwe tussenzool PWRRUN.

Mijn eerste indruk van de Saucony Omni 19 is goed. De schoenen voelden direct comfortabel aan. Het bovenwerk sloot gelijk goed om me voeten waar het nodig was en het voelde ruim in de tenenbox. De zool voelde stijf aan in mijn handen, maar licht en zacht aan mijn voeten.

Het loopvlakpatroon van de buitenzool gaf veel controle bij het landen en opstijgen. Het is bijna identiek aan de Omni ISO 2.

Ik vond dat de buitenzool een goede grip hebben tijdens het lopen in de regen. Het slechte weer gaf me geen problemen en ik had te allen tijde volledige controle. Qua duurzaamheid was ik behoorlijk onder de indruk. Ik heb tijdens het testen bijna 50 km afgelegd en er was minimale slijtage aan.

De tussenzool is van PWRRUN. Het is een andere schuimsamenstelling, deze is veel lichter dan de vorige. Grappig genoeg is de schoen iets zwaarder dan vorig jaar! Het materiaal voelde licht en veerkrachtig aan. Het stabiliteitsgedeelte van de schoen is een mediale plaatsing die van mijn hiel tot middenvoet liep. Het is veel steviger dan de rest van de schoen, maar ze vulden elkaar mooi aan.
De mediale post en hardere strook buitenzoolrubber waren niet al te agressief in het corrigeren van mijn pas, maar het is zeker een stabiliteitsschoen.Ik kon voelen dat de schoen mijn voet ten allen tijde stabiel aan voelde, ook als ik moe was tegen het einde van een aantal van mijn lange duurloop.

ISOfit is verdwenen en vervangen door een nieuw synthetisch gaas. Het materiaal ademde geweldig.

Het is een comfortabel materiaal dat zacht aanvoelt, maar het ademde goed. De tong van de schoen was nogal dik en zacht. Het is een ontwerp met vouwen, dat half aan de rest van het bovendeel is bevestigd. Het zat perfect onder de veters.

De hiel is nogal stijf, wat hielp om de achterkant van mijn voet in de schoen te vergrendelen, maar het is zeker niet flexibel op dit gebied. Over het algemeen zat de schoen als gegoten.
Het was leuk om met de Saucony Omni 19 opnieuw te lopen, omdat ik er al een tijdje niet meer mee had gerend. Dit was een van de meest comfortabele schoenen die ik in 2021 heb mogen testen. Het comfort maakte het echt een plezier om er mee te rennen.

De Omni 19 voor heren is nu verkrijgbaar in onze webshop.

Als je iets zoekt dat qua stabiliteit je voeten goed in balans houden, dan is de Saucony Omni 19 iets voor jou.