//Review Saucony Omni 20

Review Saucony Omni 20

Saucony zet de traditie voort met de Omni als stabiliteitsschoen in de Saucony-reeks. Model 20 van de Omni is een zeer stabiele schoen. Tijdens het lopen biedt de schoen nog steeds een veerkracht dankzij het PWRRUN-schuim dat werd geïntroduceerd in de Omni 19. De schoen is bijgewerkt met een nieuwe geometrie en breedte van de tussenzool.

PWRRUN-schuim
De Saucony Omni 20 zorgt voor een stabiele loop zonder al te veel van de natuurlijke pronatie van de voet te beperken. Het PWRRUN-schuim biedt een goed gedempte landing. Het bovenwerk is gemaakt van een speciaal ontworpen mesh dat zorgt voor een comfortabele vergrendeling van de voet en nooit te strak aanvoelt, zelfs niet tijdens de langere runs waarbij bekend is dat de voet een beetje opzwelt. Met nieuwe verbeteringen aan de breedte van de middenvoet en het PWRRUN-schuim, blijft Saucony zich verbeteren met de Omni-lijn.

De Saucony Omni 20 is een klassieke stabiliteitsschoen die terugkeert met een verbeterd ontwerp van de tussenzool en de buitenzool, wat de duurzaamheid en efficiëntie verbetert. Saucony’s SPEEDROLL-technologie inspireerde enkele van de veranderingen aan de schoen, waardoor meer voorwaartse voortstuwing en een soepelere rit mogelijk wordt. De buitenzool van de Omni 20 bevat een combinatie van de iBR+ in de voorvoet (meer demping) en de XT-900 in de hiel (meer duurzaamheid). Met de verlengde mediale post en PWRRUN-kussencombinatie, streeft deze schoen naar een balans tussen stabiliteit en comfort.

Hielkap
De hielkap is stevig en veilig. De laag PWRRUN-demping door de hele tussenzool hielp de stijfheid te minimaliseren en de schokabsorptie en het comfort te verbeteren. De middenvoet voelde aansluitend/nauwsluitend aan met merkbare geleiding door middel van pronatie.
Het reactievermogen en de voorwaartse voortstuwing waren duidelijker dan in andere stabiliteitsschoenen, mogelijk door de demping van de tussenzool en het gebruik van speed-roll-structuur/technologie. Een enorm positief punt aan deze Saucony-schoen die verschilt van veel eerdere schoenen was de tractie van de buitenzool, die was geweldig. Zelfs in regenachtige omstandigheden was er geen slip op de stoep, wat een probleem was bij schoenen zonder de TRIFLEX-buitenzool.

Stabiliteit
De Saucony Omni 20 zorgde voor een relatief stabiele loop voor mij zonder overdreven stijf te zijn. Het PWRRUN-schuim dempt de rit goed, terwijl de stabielere middenvoet en post de stabiliteit bieden die nodig is tijdens een lange run. Je zult waarschijnlijk niet eens de paal voelen die verschilt van de meeste klassieke steunschoenen die ik in het verleden heb gedragen. De veters en gewatteerde tong zorgen ook voor een veiligere pasvorm. Saucony heeft dit jaar de breedte van de middenvoet vergroot met de Omni 20 om je voet wat extra steun te geven.

Aanbevelingen
De Saucony Omni 20 dient zijn doel als een alledaagse, zeer stabiele schoen. De flexibiliteit van de voorvoet en het op speedroll geïnspireerde ontwerp was een geweldige toevoeging aan de jaren 20 en zou in het volgende model moeten blijven. De grotere breedte van de middenvoet resulteerde echter in een lichte toename van het gewicht van de schoen. Aangezien het een zwaardere schoen is, zou een verbeterpunt kunnen zijn om het gewicht op de een of andere manier iets te verlagen in het volgende model, met als doel terug te keren naar het gewicht van de Omni 19.

Voor wie is deze schoen (Conclusie)
Over het algemeen is de Saucony Omni 20 geweldig voor iemand die op zoek is naar een schoen die comfort en stabiliteit biedt. De stabiliteit van de middenvoet in combinatie met een gedempte tussenzool zorgt voor een geweldige combinatie, wat bijdraagt ​​aan het comfortniveau van de schoen. Een beetje aan de zwaardere kant, zou deze schoen kunnen dienen als een dagelijkse trainer om wat gemakkelijke, langzamere kilometers te maken. De flexibiliteit van de voorvoet en de speedroll zorgden ervoor dat deze schoen zich onderscheidde van andere stabiliteitsschoenen, omdat het helpt door de houding naar de voorvoet te stuwen. De Omni 20’s bevinden zich aan de bovenkant van het stabiliteitsspectrum. Ter vergelijking: deze schoen biedt meer stabiliteit dan de Saucony Guide-lijn, alleen gezien de verlengde mediale post en bredere middenvoet. Voor iemand die op zoek is naar een hoger niveau van stabiliteit, zou de Saucony Omni 20 een perfecte pasvorm kunnen zijn.

Bronvermelding : www.doctorsofrunning.com

De schoen is hier verkrijgbaar