//Review Saucony Peregrine 11 GTX

Review Saucony Peregrine 11 GTX

Saucony’s nieuwste Peregrine trailschoen is een ideale combinatie van agressieve tractie en minimalistische esthetiek. De schoen is ontworpen voor hardlopers om “van het pad af te gaan, niet van snelheid”, zodat atleten er zeker van kunnen zijn dat ze efficiënt over ruig terrein kunnen lopen.

Loopzool en grip
De 6,5 mm multi-directionele PWRTRAC-nokken op de buitenzool waren het eerste dat ons opviel. Met de schoen aan, merkten we de stijve en stevige buitenzool op, die aanvoelde als een verzekering voor je voeten. Met andere woorden, het is onwaarschijnlijk dat puin uw zolen doorboort, ongeacht op welk oppervlak u loopt. We ontdekten dat de grip betrouwbaar was voor het afdalen van gladde padden, modder en het rennen bij het  klimmen op verharde heuvels.

De Peregrine 11 GTX-nokken blinken uit in modderige, zachtere omstandigheden – gebruikelijk tijdens de winter die wij hebben. Echter, waarschijnlijk vanwege de stijve buitenzool, was rennen en dalen over natte wortels en gras een uitdaging.

Het gewicht van de schoen lijkt voornamelijk afkomstig te zijn van de stevige buitenzool, aangezien deze een ingebouwde rotsplaat bevat. Dit kan zowel nuttig als niet nuttig zijn voor een trailrunner, afhankelijk van wat u zoekt. Als je gewend bent aan minimalistische en lichtgewicht trailschoenen, kan de buitenzool in vergelijking daarmee stijf aanvoelen. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare grip en dempende zool die lang meegaat tijdens een ultra-avontuur, dan is deze schoen ideaal.

Tussenzool
Door de 4 mm drop van de schoen voelt hij licht aan, ondanks de agressieve zool en nokken. Het middenzoolschuim van 23 mm zorgt voor voldoende demping voor die lange avontuurlijke dagen in wisselende omstandigheden. De tussenzool voelt stugger dan flexibel aan, dus liefhebbers van ultratrail zullen de duurzaamheid waarderen.

De agressieve nokken van de Peregrine ST vormen een aanvulling op het eenvoudige, esthetische ontwerp van het bovenwerk. Het snelvetersysteem wordt in de tong geplooid voor optimale efficiëntie. Toch bieden de 3D-geprinte overlay en het mesh-schild over de tong weerstand tegen spoorresten. Zelfs met zijn minimalistische bovenwerk en flexibele mesh-stof, houdt de schoen je voeten veilig en beschermd.

Pasvorm
Dankzij het snelvetersysteem past hij goed om je voeten, maakt niet welke type voet je hebt breed, smal of medium.
De tenenbox voelt ruim genoeg aan zodat de tenen tijdens het hardlopen goed kunnen bewegen, terwijl de schoen knus en veilig aanvoelt.

De Peregrine 11 ST wordt beschouwd als Saucony’s meest veelzijdige trailschoen en voldoet aan die norm. Met zijn verstandige bovenwerk en betrouwbare zool is het een schoen waarop je overal kunt vertrouwen. Het kan worden gebruikt voor dagelijkse training op allerlei soorten paden en omstandigheden, vooral modderige. Het is ook uitstekend geschikt als wandelschoen, wanneer uw voeten dan extra kussen en bescherming nodig hebben.

De Saucony Peregrine 11 GTX is hier verkrijgbaar