De New Balance Fresh Foam 1080v8 is één van de meest luxe hardloopschoenen van New Balance. De schoenen hebben een tussenzool die volledig bestaat uit Fresh Foam materiaal.  De versie 9 heeft nu 2 mm meer FresFoam onder je voeten. Dit geeft een comfortabel gevoel en biedt veel stabiliteit en veerkracht tijdens het lopen.

Het bovenwerk van de New Balance Fresh Foam 1080v8 is compleet vernieuwd. Het bovenwerk is nu voorzien van Double jacqard naadloos bovenwerk zonder naden waardoor het nog zachter is en een beter ademend vermogen heeft gekregen. De hiel is voorzien van een Ultraheel waardoor het hielbeen beter om je voeten sluit.

Daarnaast is de slijtzool die is gebruikt duurzamer en biedt deze meer grip tijdens het hardlopen.

In de Fresh Foam tussenzool zijn een aantal kleine aanpassingen gemaakt. Deze is voorzien van geometrische patronen daarnaast draagt de laserbewerking van de tussenzool bij aan een zachtere landing van de voet. Door het comfort en de demping die de schoenen bieden zijn ze erg geschikt om langere afstanden mee te lopen. Versie 9 is 20 gram lichter dan versie 8 en heeft een slanker design

Voor lopers die zoeken naar een luxe neutrale hardloopschoen is de New Balance Fresh Foam 1080 versie 9 het juiste model.