Nike Zoom 20 jaar

20 jaar geleden introduceerde Nike hun Zoom dempingsysteem. Men had al het welbekende Air-systeem, maar Zoom werd het dempingsysteem dat meer werd gebruikt in prestatiegerichte schoenen. Ter ere van het Zoom-jubileum brengt Nike 5 modellen uit die allen Zoom als demping hebben. De Nike Zoom Pegasus 32 en Zoom Vomero 10 zijn momenteel al te koop (is het niet in de winkel, dan is het wel via de site van Nike).
De komende maanden volgen nog 3 modellen: De Zoom Elite 8, de Zoom Structure 19 en de Zoom Odyssey. Zoals van Nike bekend zien de schoenen er allemaal fraai uit (heowel daar natuurlijk wel weer afwijkende meningen over bestaan).

Zoom Elite 8:
Een zogenaamd ‘snelle’ schoen met Zoom onder de voorvoet met een responsief gevoel. 8 mm drop, flywire technologie, naadloos en lichtgewicht ademend bovenwerk zijn de opvallende eigenschappen van de Elite 8. De schoen zal vanaf 2 juli verkrijgbaar zijn.

Nike Zoom Elite 8

Nike Zoom Elite 8


Zoom Odyssey:
Een schoen voor lopers die een beetje stabiliteit nodig hebben. Uiteraard bevat het bovenwerk Flywire (over tig jaar hebben we het 20 jarig jubileum van Flywire, let maar op), daarnaast bevat de schoen een stevig hielgedeelte, een flexibele buitenzool, Ortholite en de meeste Zoom-demping die je maar kan krijgen. Tegen 4 augustus is deze schoen verkrijgbaar.

Nike Zoom Odyssey

Nike Zoom Odyssey

Nike Zoom Odyssey


Zoom Structure 19:
De Structure staat bekend als anti-pronatie schoen en is gemaakt voor elke-dag gebruik. De anti-pronatie werking bestaat uit Dynamic Fit technologie, een apart gevormde buitenzool en een tussenzool met verschillende hardheden, ook wel Dynamic Support genoemd. Van 1 oktober te koop, er wordt nu al naar uitgekeken door de naar binnen zwikkende lopers.

Nike Zoom Structure 19

Nike Zoom Structure 19


De Zoom Pegasus 32 en de Zoom Vomero 10 zijn al bekend, vandaar dat we ons beperken tot enkele afbeeldingen.

Zoom Pegasus 32:

Nike Zoom Pegasus 32

Nike Zoom Pegasus 32


Zoom Vomero 10:

Nike Zoom Vomero 10

Nike Zoom Vomero 10

Afbeeldingen via sneakernews.com
Voor de slimmerikken: uiteraard zijn er meer schoenen met de Zoom-technologie