Onlangs bracht adidas (voor eens en altijd duidelijk maken, het is adidas zonder hoofdletter) de samenwerking met Parley naar buiten en toonde tegelijkertijd een ‘nieuwe’ schoen. Van dit prototype bestaat het bovenwerk volledig uit gerecycled afval en netten uit de zeeën dan wel oceanen.

Parley is een groep kunstenaars, wetenschappers en ontwikkelaars die werken aan manieren om de oceanen schoon te maken. En adidas vindt het een goed idee om daar een bijdrage aan te leveren. Een woordvoerster van Adidas liet weten dat de schoen nog niet te koop is en dat het nog maar de vraag is of daar in de toekomst verandering in komt: “Dit is geen plan, het is een actie. We hebben dit gedaan om te laten zien waartoe we in staat zijn als we met elkaar samenwerken.

Kortom, voorlopig zal het niet zo zijn dat als alle hardlopers een model bestellen de plastic soep ook daadwerkelijk zal verminderen. Ook hoeven hardlopers niet vrijwillig plastic afval uit de zee te verzamelen en naar Herzogenaurach te sturen. Maar het idee is uiteraard vermeldenswaardig.

En zoals altijd, geen verhaal zonder wat afbeeldingen:

Adidas en Parley

Adidas en Parley

Adidas en Parley

Adidas en Parley