Het Zweedse Airia heeft de opvolger van de Airia One gereed, de Airia 1.5. Je kan er bij de schoen van Airia niet omheen: kijk dan, kijk dan, die neus! Het opvallende uiterlijk met die omhoogstaande neus heeft een doel, namelijk het bevorderen van de natuurlijke afwikkeling van de voet. Het is overigens niet een echte opvolger, het is meer een ‘update’.
Wat is er zoal geupdate? Uiteraard andere kleuren (geen steriel wit meer) en een iets ander design. Daarnaast kan je de schoen nu iets eenvoudiger aantrekken dankzij een ‘lusje’ bij de hiel, en zorgt de ‘Ortholite x-40’ binnenzool voor meer comfort en een beter afwikkeling. Ook niet onbelangrijk, de prijs is nu ‘slechts’ €132,20 in plaats van een eerder genoemde €190,-

Wat is gebleven is de opvallende neus, en het feit dat de drop varieert van 0 tot 6 mm afhankelijk van welk gedeelte van de middenvoet je vergelijkt.

Overigens is versie 1, simpel ‘One’ geheten, ook gewoon te koop, maar dan tegen een aantrekkelijke prijs van ruim onder de 100 euro.

Hateskidee, uiteraard afbeeldingen, waarbij wel duidelijk is welke het vrouwenmodel is.

Airia 1.5

Airia 1.5

Airia 1.5

Airia 1.5

Afbeelding via Airia