Alpha-Woolf is een nieuw hardloopscherm merk uit Oostenrijk, eerder bekend onder de naam Woolf. Voorlopig brengen ze twee verschillende modellen op de markt, de Alpha 1.0 en de Kona 1.0. Beide schoenen hebben een speciale variant: de Trimarino en de Kona 1.0 is er ook in een Tribal variant.

Hieronder geven we in het kort enkele karakteristieken. Het spreekt voor zich dat alle schoenen uitstekende dempingeigenschappen hebben, de voet goed omsluiten en de afwikkeling bevorderen. Dat valt wat ons betreft in de categorie: “overbodige informatie“. Wees eerlijk, hebben we wel eens een merk gezien dat aangeeft een waardeloze voetafwikkeling te hebben of juist geen demping te bieden. De schoenen zijn overigens eerder geschikt voor snelle duurlopen, intervaltraining en wedstrijden. Dat blijkt ook wel uit de relatief dunne tussenzool en het feit dat de drop bij de schoenen hooguit 6 mm is. Positief: de schoenen zijn ‘neutraal’, dus geen correctie in de tussenzool. Dat betekent dat de voeten hun echte werk moeten doen (persoonlijk vind ik de ‘correctie’ in de tussenzolen onzin).
De Trimarino schoenen zijn vernoemd naar de Belgische triathleet Marino Vanhoenacker, die ooit de triathlon van Oostenrijk in 7:45:58 aflegde (‘lekker belangrijk’ denk je dan, maar dit geven we aan om aan te geven dat het geen koekenbakker is).
De Alpha 1.0 weegt 235 gram bij maat 42 en heeft een drop van 6mm. De Kona-serie verschilt van de Alpha mbt de drop (4mm), een lager gewicht (215 gram bij maat 42) en wat specialer materiaal (waardoor de schoen snel is aan te trekken) zodat deze schoen uitermate geschikt is bij deelname aan triathlons.

Daarnaast zijn de schoenen zeer scherp geprijst met €79.90 voor de Alpha-serie en €89.90 voor de Kona-schoenen. Daar kunnen andere merken nog een voorbeeld aan nemen. Overigens hebben we geen verschillen ontdekt tussen mannen- en vrouwenmodellen. Vooralsnog zijn de schoenen alleen via de webshop te koop.

Alpha 1.0:
Alpha Woolf
Alpha Woolf

Alpha 1.0:
Alpha Woolf

Alpha Trimarino 1.0:
Alpha Woolf

Kona 1.0:
Alpha Woolf

Kona Tribal 1.0:
Alpha Woolf

Kona Trimarino 1.0:
Alpha Woolf