In de categorie ‘raarrrrrrrr’ opvallend: de Fat Tire Low van Under Armour. Zoals men zelf zo mooi op de site aangeeft “GA WAAR JE NIET HOORT TE ZIJN. De Michelin® Wild Gripper loopzool is geïnspireerd op de brede wielen van ”Fatbikes” en zorgt voor ongeëvenaarde grip en prestaties op ieder terrein.” Bij Under Armour is men duidelijk geïnspireerd door de schoenen van Hoka One One. En dan wilde ik aangeven dat die ook niet uitblinken in schoonheid, maar dat laat ik maar achterwege.

Voor de rest kort wat specificaties voor de schoen die alleen in een mannenvariant verkrijgbaar is voor €150,- (dat is wel veel geld voor een lelijke schoen, zo het is toch maar gezegd):
De Michelin Wild Gripper (jawel, daar zijn de marketinggasten weer lekker bezig geweest) buitenzool bevat een ‘uniek tractieprofiel’ waardoor de loper goede grip heeft en de schoen stabiliteit biedt op elk terrein. Een buitenzool bestaande uit ‘charged foam’ zorgt voor demping en is ook nog responsief: kortom: één buitenzool met twee eigenschappen. Het bovenwerk bestaat uit ‘oersterke’ stof, heeft gore-tex voering, is 100% waterdicht en toch ademend wat betreft zweet. Het gewicht is opvallend laag: ongeveer 230 gram per schoen (uiteraard afhankelijk van de maat).

Under Armour Fat Tire Low

Under Armour Fat Tire Low