Met het triatlonseizoen voor de deur besteden wij dit keer aandacht aan een fleurige schoen van Asics: de Hyper Tri 2. Eigenlijk een neefje van de net iets opvallendere Noosa, die dan ook 30 euro duurder is.
Asics geeft zelf zo mooi aan: “Met de extreem lichtgewicht GEL-HYPER TRI 2 versla je je eigen hardlooprecord in de triatlon van Olympische afstand. Je bent in een oogwenk door de loopcyclus, met een hak van 6 mm en een tussenzool die dichtbij de grond is.“. Daar valt weinig aan toe te voegen of het moet zijn dat het bovenwerk uiteraard naadloos is, zodat men er zonder problemen blootsvoets in kan lopen. De leest is gebaseerd op de wedstrijdschoenen van Asics, maar dat zal geen verrassing zijn. Daarnaast wordt de Hyper Tri 2 geleverd met twee type veters: elastische zodat er geen tijdverlies is bij het aan trekken van de schoen en normale voor sporters die nog zelf lekker willen strikken.

De Hyper Tri 2 is er zowel in een mannen- als vrouwenmodel en heeft een aantrekkelijke adviesprijs van €110,-

Met dit soort schoenen wordt het in ieder geval een vrolijke bedoeling bij triatlons en run-bike-runs, waarbij opgemerkt dat de Hyper Tri 2 ook prima geschikt is voor een gewone hardloopwedstrijd (of tempo training).

Asics Gel Hyper Tri 2

Asics Gel Hyper Tri 2

Asics Gel Hyper Tri 2

Afbeeldingen via Asics