Born to Run‘ is het bij hardlopers welbekende boek van Christopher McDougal en dat heeft mede geleid tot het oprichten van het merk Born2Run door Eric Swartz en Eric Orton. Het plan was om een hardloopschoen te maken, met daarbij in het achterhoofd dat hardlopen meer is dan slechts een schoen. In hun ogen bestaat hardlopen uit 4 elementen: training, techniek, de juiste voeding en …. de schoen. Dit geheel hebben ze het B2R systeem genoemd. Het gaat te ver om dat hier uit te leggen, wij beperken ons tot de schoen.

Tot nu toe hebben ze slechts één schoen ontwikkeld, maar dat is in hun ogen dan ook direct de ultieme hardloopschoen: de B2R Road Performance. Opvallend hierbij is de splitsing aan de voorkant van de schoen, het lijkt wel op de hoef van een kameel (en denk dan niet direct aan een camel-toe). Overigens zagen we dit ook bij ZemGear 360. De meest opvallende eigenschappen van de Road Performance zijn:

– geschikt voor harde ondergrond met een ademend bovenwerk;
– perfect voor minimalistische lopers die veel kilometers maken;
– zero-drop (in normaal Nederlands: geen hoogteverschil tussen hiel en voorvoet);
– uitneembare binnenzool, zodat de l,oper zijn eigen comfort kan bepalen;
– lichte schoen: nog geen 200 gram (bij maat US 9);
– unisex schoen, kortom hij kan in haar schoenen lopen (en omgekeerd);
– verkrijgbaar in twee kleuren: rood of geel;

Deze opvallende schoen is via de site van Born2Run verkrijgbaar voor nog net geen $100,- En daar krijg je dan 2 paar sokken bij met ‘gespleten tenen’ ….

De vraag is wanneer deze schoenen ook in Nederland op de weg gesignaleerd zullen worden.

B2R Road
B2R Road
B2R Road
B2R Road