De Brooks Ghost 11 is een serieuze neutrale hardloopschoen met veel comfort en demping. De Brooks Ghost 11 is wel iets zwaarder geworden ten opzichte van de voorganger, de Brooks Ghost 10. Dit komt door een verandering in de tussenzool. Bestond in de Brooks Ghost de volledige tussenzool nog uit BioMoGo DNA-dempingsmateriaal, in de nieuwe uitvoering is dit voor een groot vervangen door de nieuwste uitvinding van Brooks op gebied van dempingstechniek: DNA LOFT. DNA LOFT is een combinatie van EVA-foam (ook wel bekend als DuraFoam), rubber en lucht. Alleen de tussenzool ter hoogte van de voorvoet bestaat in de Brooks Ghost 11 bestaat nog uit het traditionele BioMoGo DNA.
De lichte, dempende en uitgebalanceerde afwikkeling van de Ghost heeft het een goede schoen gemaakt. Brooks heeft het voor elkaar gekregen de afwikkeling comfortabel te krijgen door de brug in de middenvoet te verwijderen. Hierdoor is er tijdens de afwikkeling volledig grondcontact wat zorg voor erg veel stabiliteit.

Ook het bovenwerk is veranderd. Het is gemaakt van ademend mesh-materiaal wat ook ondersteunend is en comfortabel. Het voordeel is dat je comfortabel kan lopen met een heerlijk ademend gevoel.

Door de hielstuk te veranderen zorgt er voor dat je een goede ondersteuning krijgt en dat je voeten goed op hun plaats blijven zitten tijdens het hardlopen.
Het volledige Segmented Crash Pad omvat de hiel bij landing van mediale tot laterale zijde waardoor er een zeer stabiel platform ontstaat. Brooks DNA LOFT in de hak voor de bekende adaptieve demping. Een volledige BioMoGo zool zorgt voor een ongekend comfort.

Technische informatie:
309 gram
DNA Full-length BioMoGo en DNA LOFT tussenzool
12 mm heeldrop
hiel- en middenvoet
full-lenth segmented crash pad
Omega Flex Grooves
Universal Sprung Platform
HPR Plus
voorvoet Cush Pad
geblazen rubber voorvoet

De nieuwe Brooks Ghost 11 is numeriek gezien de opvolger van de Ghost 10, maar lijkt niet op zijn voorganger. De Ghost 11 is een compleet andere schoen qua gevoel en fit.