De 16e versie van de Brooks Glycerin kreeg een overweldigende positieve feedback van zijn gebruikers, met speciale opmerkingen over de responsieve demping, het stijlvolle ontwerp en de algehele pasvorm. Velen getuigden van de indrukwekkende prestaties. Al met al is de Brooks Glycerin 16  een fantastische schoen voor neutrale hardlopers.

Eén blik op de tussenzool van de Glycerin en u zult enkele veranderingen opmerken. De 16 maakt gebruik van een nieuwe schuim genaamd “DNA Loft” die het comfort van het vorige model verhoogt, zonder verlies van reactievermogen of duurzaamheid, welke 25% meer demping geeft dan onze BioMogoDNA demping. De Glycerin heeft zijn comfort en hoog energierendement gedurende lange termijn weten te behouden.

De Ideal Pressure Zones in de zool zorgen voor een uiterst comfortabele en soepele afwikkeling van de hardloopschoen terwijl de geheel naadloze upper afgewerkt met de 3D stretch Print zorgt voor een perfecte pasvorm.

In vergelijking met de Brooks Glycerin 15heeft de Glycerin 16 een grotere brug in de middenvoet voor een betere torsie stijfheid. Daarbij zorgt de 3D print voor een betere pasvorm en maakt het nieuwe zadelontwerp een betere omsluiting om de voet mogelijk.

De 16e versie behield dezelfde buitenzool van zijn voorganger, net als de duurzaamheid. Een diep loopvlak en een algeheel stevig gevoel zorgden ervoor dat u overtuigt bent van de Glycerin.