De Brooks Trance 12 is Brooks zijn Premium support schoen en is erg luxe met al zijn nieuwe features.
De tussenzool van de schoen is Brooks Bio MOGO materiaal welke de eigenschap heeft vriendelijk voor het milieu te zijn en anderzijds een prima demping geeft.
Ter ondersteuning van de midvoet voor de mensen die over proneren hebben ze hun Progressive Diagonal Rollbar welke anders is dan andere verharde delen in de schoen om pronatie tegen te gaan.
Aan de buitenzijde van de schoen hebben we het normale dempende biomogo materiaal maar als we iets meer naar het midden van de zool gaan gaan we ook steeds iets harder qua materiaal en eenmaal aan de binnenzijde aangeland hebben we het hardste materiaal zitten. Op deze manier krijg je een hele geleidelijke ondersteuning en niet direct een groot blok.

In de zool hebben ze het caterpillar systeem volledig doorgetrokken aan de buitenzijde van de schoen.
Deze afzonderlijke stukje zool zorgen ervoor dat de afrol des te makkelijker gaat en er minder belasting komt op de ledematen.

Om dat alles aan elkaar te bevestigen gebruikt Brooks zijn DRB accel  om de schoen te behoeden van torderen en stabiliteit te bieden.

Het bovenwerk hebben ze een zadel gemaakt om de voet te ondersteunen op de midvoet, welke ook nog eens zich aanpast aan de loper.

De hielkap is extern komen te zitten om het comfort aan de binnenzijde te bevorderen, maar niet aan ondersteuning in te leveren.
Dit hebben we ook gezien bij de nieuwe kayano van Asics.
Comfort is een belangrijk issue bij deze type schoenen, en dat mag ook wel want deze schoen zal voor 159.95 op de plank komen te liggen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]