Kun je je het voorstellen? Een voetbalclinic waar je aan deel kunt nemen, gegeven door Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar.

Ongelofelijk daarom dat dit plaats zal vinden in ons eigen Nederland. En nee, geen voetbalclinic, maar wel een hardloopclinic. Deze wordt gegeven door de drie absolute wereldtoppers op marathongebied van dit moment, te weten Dennis Kimetto, Geoffrey Mutai en Wilson Kipsang. Op zaterdag 6 juni 2015 strijken deze wereldtoppers op de marathonafstand neer in Voorthuizen voor een eenmalige en unieke training. Het trio verzorgt een clinic waarbij een beperkt aantal hardloopfans aanwezig kan zijn. De clinic start om 10:30 uur voor volwassenen en duurt ongeveer anderhalf uur. Na een inleiding en een vraag- en antwoordsessie door de topatleten gaan alle deelnemers aan de slag. Kipsang, Kimetto en Mutai doen zelf actief mee en mengen zich onder de deelnemende hardlopers. Na afloop is er de mogelijkheid om foto’s te nemen en om de Kenianen informeel te ontmoeten. Het aantal deelnemers is beperkt tot 150. Inschrijven kost 20 euro wat volledig gedoneerd wordt aan twee goede doelen. Ongelofelijk toch als je hier goed over nadenkt, dat je training krijgt van de absolute wereldtop. Bij veel andere sporten zou dit simpelweg onmogelijk zijn. En voor het inschrijfgeld van € 20 hoef je het dus ook niet te laten, zeker niet nu de opbrengst geheel ten geode komt aan een goed doel!

 

Meer info op de site van de organiserende Stichting Voorthuizen Loopt. Inschrijven voor deze bijzondere hardloopclinic doe je hier: http://www.voorthuizenloopt.nl/clinic

De drie toppers starten overigens ook allen in de halve marathon van Zwolle, op zaterdag 13 juni aanstaande. Omdat zij alledrie een beste tijd hebben staan van onder het uur, lijkt voorwerk gegarandeerd in deze 15e Scania Zwolse Halve Marathon. Meer info over deze wedstrijd vind je op de website van de organisatie van de Scania Zwolse Halve Marathon.

Dennis Kipruto Kimetto
Na een maandenlange voorbereiding ging hij op zondag 28 september 2014 in Berlijn met maar één doel van start, een tijd te realiseren die sneller was dan 2.03.23. In een zonovergoten en windstil Berlijn liet Kimetto de marathonklok stilstaan op 2.02.57. Voor het eerst liep een atleet de marathon binnen de 2.03 uur.
Geoffrey Mutai
Winnar van diverse vooraanstaande marathons, zoals de Boston Marathon en de marathon van Berlijn. De New York Marathon wist hij zelfs twee maal te winnen. In Boston liep hij zijn snelste tijd van 2.03.02.
Wilson Kipsang
Kipsang was houder van het wereldrecord op de marathon (2.03.23, Berlijn 2013) tot Kimetto dat een jaar later verbrak (zie hierboven).