De Brooks PureDrift is een schoen apart, of beter gezegd 2 type schoenen apart.
Laten we bij het begin beginnen en dan starten we met de zool van deze toch wel opvallende schoen mede door zijn zool.
Nieuwsgierig geworden….

De zool van de PureDrift is kenmerkend door zijn gespleten teen gedeelte welke we ook hebben gezien bij de PureFlow 2 die we een paar dagen geleden hebben geplaatst.
Maar deze schoen heeft nog een gespleten deel meer en wel aan de buitenzijde van de voorvoet dus “pak hem beet” tussen de2e kleine teen en die daarnaast.
Dit maakt de schoen uiterst flexibel en kan de voet geheel de vrije “hand” krijgen om zelf de bewegingen te bepalen.
Strategisch geplaatste stukje slijtvast rubber op de plekken waar de meeste slijtage komt op een Bio Mogo tussenzool maakt het onderstel een prima platvorm voor de rest van de schoen.
De buitenzool is ook nog eens gesneden in verschillende opzichzelfstaande componenten welke de schoen super flexibel maakt

We gaan iets omhoog in de schoen en komen al gauw bij de inlegzool, Uhh,, ga je het over de inlegzool hebben? jazeker want daar zit wel een innovatief idee voor dit model.
Met de zool in de schoen heb je een 4mm drop van hak naar voorvoet, maar haal je de inlegzool eruit dan verschijnt er een 0mm drop onder je voeten.
De dikte van de zool beslaat evengoed nog 8mm voor dempend materiaal en bescherming van de voet.

De Brooks PureDrift heeft ook een Asymmetrische vetersluiting om een zo comfortabel mogelijk gevoel te geven en wat daarin ook helpt is de naadloze upper.
Met de blote voeten in de schoenen is dan ook geen probleem.
De tong bestaat ook uit 1 geheel en zal dus ook naadloos om de voet sluiten.

We zijn zelf erg beniuewd naar deze schoen en met name de zooluitname om een 0mm te creëren en te hopen dat de schoen dan niet te ruim word om de voet heen.
Begin 2013 zullen we het gaan meemaken want dan is deze schoen te verkrijgen.

één schoen om in de gaten te houden zouden we zeggen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]