Omdat wij vele mailtjes ontvangen van mensen die graag zouden willen weten welke schoen er nu geschikt is voor mensen met een wat zwaarder gewicht, hebben dit artikel geschreven om hopelijk op deze manier de juiste informatie te verschaffen.

Goede voornemens? of je wilt gewichtsverlies bewerkstelligen? Voor deze mensen is speciaal dit artikel, maar natuurlijk mag ook de lichtere persoon hier meelezen.

Wat wordt er eigenlijk verstaan onder “te zwaar”? Te zwaar is maar een begrip want de ene kan 160cm zijn en 90 kilo wegen terwijl de andere 190cm is en ook 90 kilo weegt. Het is hierbij belangrijk om eigenlijk naar het BMI te kijken. Bij een BMI van 27 zit je in het zwaardere segment. Je kunt dit gemakkelijk hier uitrekenen. Voor zwaardere personen is en stevige schoen met uitstekende dempende eigenschappen en support erg belangrijk. Natuurlijk zijn er mensen die het prettig vinden om op een licht schoentje te lopen, maar nu wijden we daar even niet naar uit.

Ik zal de groep scheiden in 2 categorieën, te noemen, neutraal en overproneerders. wil je erachter komen wat voor type loper jij bent, ga dan naar een hardloopspeciaalzaak en laat je voeten opmeten door middel van een analyse systeem. Zij kunnen op en gemakkelijke wijze bekijken welk type schoen voor jouw geschikt is.

Voor neutrale lopers zouden de volgende schoenen in aanmerking kunnen komen:
Bovendien kun je de meeste direct in onze shop bestellen en gratis thuis laten bezorgen. Op die manier heb je altijd de juiste schoen voor de juiste prijs.

 • New Balance 840. Deze nieuwkomer in ons assortiment voor de zwaardere loper is een uitstekende schoen voor wie veel comfort wilt hebben, maar tegelijkertijd ook stabiliteit. Je kunt de schoen hier aanschaffen of er hier een review over lezen.
 • Asics Gel Fortitude. Deze schoen is uiterst stabiel en heeft een breed loopvlak welke voor zwaardere lopers veel stabiliteit en ondersteuning biedt, daarnaast beschikt de schoen over een stevig contrefort en uitstekende dempende eigenschappen. Bovendien is de Gel Fortitude er in 2 breedte maten te krijgen; D voor de normale breedte en een 2E leest voor de bredere voeten. Hier kun je asics schoenen goedkoop aanschaffen: ASICS schoenenKoop HIER de Fortitude in de aanbieding in onze shop.
 • Saucony Progrid Echelon. De Saucony Echelon is eigenlijk de opvolger van de Grid Shadow. Een aantal jaar geleden is de Shadow helaas van de Nederlandse markt verdwenen. De Echelon is de vervanger van deze schoen geworden en doet prima zaken al is hij wat lichter en slapper dan de Shadow. Maar evengoed een prima optie voor mensen die wat zwaarder zijn in gewicht.Kop HIER de Echelon in onze shop

Aanvulling door gasten: Brooks Dyad. Brooks Glycerin 11.

Voor de overproneerders is er meer keuze op de markt omdat overgewicht vaak gepaard gaat met naar binnen kantelen van hielen, enkels en knieën.

 • Asics Gel Foundation. Deze schoen is redelijk hetzelfde gebouwd als de Fortitude hierboven beschreven, maar met een duidelijk verschil, namelijk dat deze een flink Duomax blok aan de binnenzijde van de zool heeft zitten om overproneren tegen te gaan. Duomax is een materiaal welke harder is zodat mensen meer worden gestuurd tijdens het lopen. Op deze manier biedt de schoen de ondersteuning zodat de voet niet meer of in mindere mate naar binnen zal gaan kantelen.
 • Saucony Redeemer. ook deze schoen is uitstekend te gebruiken voor zwaardere lopers die flink overproneren. Het verharde gedeelte in de zool aan de binnenzijde loopt van de voorvoet geheel door naar de hak. Hij begint met een lichte ondersteuning onder de voorvoet en zal een steeds fermere druk gaan geven richting de hak. Prima dempende eigenschappen en een breed loopvlak om de schoen zijn stabiliteit mee te geven.
 • Brooks Adrenaline GTS. Deze schoen van Brooks heeft het DNA dempingssysteem. Voordeel van dit systeem is dat iedere loper met welk gewicht dan ook de juiste demping krijgt bij het neerkomen. Daarnaast heft Brooks in vergelijking tot andere merken 3 hardheden foam in de zool aangebracht. Hiermee begeleiden ze de voet van een zachter materiaal aan de buitenzijde naar een iets harder materiaal in het midden en een hard materiaal aan de binnenzijde. Je rolt als het ware een heuvel op met een steeds iets stevigere druk die overproneren tegen zal gaan.
  Koop HIER de Adrenaline in de aanbieding in onze shop.
 • New Balance 860. Ook de New Balance 860 hoort in het rijtje thuis voor de zwaardere lopers. Met zijn Dual Density materiaal aan de binnenzijde zal ook deze schoen de loper begeleiden tijdens het landen en afwikkelen van de voet tijdens het hardlopen. Wel is hij in vergelijking tot de bovengenoemde modellen iets lichter in gewicht. Hier kun je hem goedkoop aanschaffen.
 • Saucony Omni. Deze schoen is met uitstek geschikt voor de dames en heren die wat zwaarder zijn van gewicht en die een corrigerende schoen moeten hebben omwille het naar binnen kantelen van de hielen of enkels. Veel stevigheid en comfort zal deze schoen je bieden.
  Ook deze kun je in onze shop aanschaffen.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer modellen te noemen, en mocht jij er ééntje hebben waar jij fantastisch op loopt dan horen wij dat natuurlijk graag zodat jij ook een bijdrage kunt leveren aan dit artikel. Wij zullen dan de lijst aanvullen.

Laat je ten alle tijden goed informeren door een hardloopspeciaalzaak door je voeten te laten analyseren zodat jij weet dat je in ieder geval op de juiste schoen loopt. Zeker de zwaardere loper is gebaat bij een juiste schoen keuze, doe je dit niet dan kunt je flinke blessures krijgen en zul je het genot van hardlopen niet kunnen ervaren. En doe het met name rustig aan en ga niet als een wilde de straat op om de kilometers te maken. Al het goede komt rustig en herstel is hierbij een zeer belangrijke factor.

*aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleent.

*edit 16-06-2018

Categorieën: Blog

Remco

Enthousiast over hardloopschoenen en alles wat daarbij komt kijken. Van technologieën tot het hardlopen zelf. Tester van hardloopschoenen en initiatiefnemer van MijnHardloopschoen.nl

42 reacties

Vincent · 4 januari 2014 op 21:11

Met een gewicht van 93 kilo en een BMI van 25 a 26 zie ik mezelf wel in deze categorie passen. Met een neutrale tot licht supinerende tred pas ik in de eerste categorie. Heb zelf mindere ervaringen met de Asics Gel Fortitude vanwege blaren maar wordt door veel zwaardere lopers in mijn omgeving positief ontvangen. Daarnaast heb ik persoonlijk goede ervaringen met de Brooks Dyad 7, Glycerin 11 en de New Balance 1080V3. De laatste is wel de minst stabiele van alle maar biedt voldoende steun voor het snellere werk op de weg.

  runningschoen · 4 januari 2014 op 21:38

  Vincent, dank je voor je bericht. De blaren van de Asics schoenen heb jij waarschijnlijk aan de binnenzijde zitten net voor de grote teen. Simpele oplossing, de schaar erin. En dan gewoon een klein stukje van de verhoging van de binnenzool afknippen. Dat had je kunnen doen;)

  Dank voor je bijdrage. Ik zal het lijstje toevoegen alhoewel ik de 1080 van New balance er niet bij zal gaan zetten aangezien ik die persoonlijk te slap vind voor de zwaardere lopers.

Willem · 10 februari 2014 op 17:03

De Brooks addiction liep uitstekend maar de neutrale versie is niet meer leverbaar. De opvolger Dyad 7 is veel te slap. De Asics fortitude was na 200 km versleten. Ik ben vertwijfeld op zoek naar een goede schoen of stop met hardlopen. Ik, 1,86 mtr en 91 kg. Wie heeft een tip?

  runningschoen · 15 februari 2014 op 21:33

  Hoi Willem Was de Fortitude onder de hak versleten qua slijtage van de slijtzool? Daar kun je zeer gemakkelijk bij een schoenmaker een stukje hard rubber onder laten zetten. De vernieuwde Brooks Defyance zou je ook kunnen proberen. Wat ook een prima schoen is is de new balance 880V3 of de Saucony Echelon 3 (deze is er ook in breedte maten)

Jeff H · 28 december 2014 op 04:32

Jarenlang met mijn dikke hol 5 x per week aan het joggen heb alle boven genoemde soorten geprobeerd , mijn favoriet is the Addiction van Brooks. Helaas is de 9 uitvoering er niet meer . De nieuwere ( de 10 en 11) zitten mij net iets minder prettig. Ook een aanrader voor ons groepje dikke mannen is the Beast ook van Brooks.

Marcel · 22 maart 2015 op 17:41

De jaren dat ik nog onder de 90kg woog voor 80% op Asics gelopen en voor 20% op Adididas, nu ik al weer geruime tijd boven de 100kg+ ben 🙁 loop ik op 2 schoenen namelijk de Asics Fortitude en de Brooks Addiction, zei lopen beide zeer prettig al is de Brooks nog iets stijver en heeft de Asics voor mij het typische soepele loop gevoel wat ik altijd al bij Asics had.

  Remco · 22 maart 2015 op 17:45

  Hartelijk dan voor je bijdrage Marcel. Dat zijn inderdaad uitstekende modellen die zich lenen voor de wat zwaardere personen.

  Succes met lopen en hoop dat je straks weer op je streefgewicht zult zitten.

  Marcel · 15 december 2017 op 01:17

  Update: Voor het eerst in 42 jaar;-) hardlopen Nike schoenen gekocht namelijk de “Nike air zoom vomero 11” . Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door de lichtvoetigheid en de comfortabele zachte demping en daarbij heb ik toch genoeg steun, ik ging er eigenlijk altijd vanuit dat zachte demping een gevoel van energieverlies zou geven maar daar merk ik niets van bij deze schoenen. (Ik ben 1,96m en weeg 100kg)

Erik · 4 mei 2015 op 06:11

Remco, je schrijft dat de Nimbus lichter zijn dan de voorgenoemde schoenen maar dat is volgens mij niet zo.
Op onze keukenweegschaal wegen de Echelon 4 zo’n 332 gram maar de Nimbus 350. Maar misschien komt dat omdat ik de Echelon al bijna een jaar heb?! Hoewel ze niet veel gedragen zijn.

  Remco · 4 mei 2015 op 06:18

  Erik, Het is een klein misverstand denk ik (ik zal het even aanpassen) qua gewicht is de nimbus de absolute winnaar in zwaarte. Wat ik bedoel is dat de demping lichter is dan de bovengenoemde modellen. Dus iemand van 120kg kan beter de Fortitude pakken dan de Nimbus.

  Dank voor je feedback.

Sel · 6 mei 2015 op 21:30

hoi, ik ben zelf een vrouw die ongeveer 75 kg weegt met 1m60, en de Saucony Omni 13 is zeker aan te raden voor vrouwen met overpronatie. Het is een ontzettend stabiele schoen met goede vering. Verder lijkt de Hurricane 16 ook geschikt als stabiele schoen voor mensen met wat meer gewicht. Goed dat jullie hier info en aanraders voor bieden!

Niels · 20 mei 2015 op 19:47

hallo,

Ik wil even reageren.
Ik ben 100kg en 1,86 dat is best zwaar maar dat komt omdat ik fitness. Ik loop 2 x 10km in de week. Ik liep altijd heerlijk op de Saucony grid shadow 6 maar deze bestaat al een aantal jaar niet meer. Ik vond de Asics fortitude en de Saucony Echelon te zacht en kreeg overal last van. Ik loop nu al een paar jaar probleemloos op Mizuno Wave Creation.

Marcel · 30 juli 2015 op 19:45

Ik ben 96 kg en 186cm en doe veel aan krachttraining waaronder veel squatten en heb overprognatie naar binnen. Als ik ga hardlopen krijg ik na een paar weken meestal een blessure aan mijn achillespezen of aan mijn aanhechting aan de heup (bovenbeen). Welk schoeisel past het beste bij mij?
Ik heb op advise van vorige hardloop winkel (run2day) het advies gekregen om te gaan voor Asics Gel Nimbus, maar deze zijn niet goed bevallen. Snel blessures (kuit, achillespezen, aanhechting bovenbeenspieren met romp) gekregen terwijl ik van vroeger uit een zeer geode loper was (veel gevoetbald). Hiervoor ook Asics gehad maar minder problemen. Ondertussen na mijn voetbaltijd wel gegroeid van 83 kgs naar 96 kgs aan spiermassa.
Ben benieuwd naar jullie mening.

  Remco · 31 juli 2015 op 07:20

  Dag Marcel,

  Het voordeel van de Nimbus is met name dat hij veel demping heeft maar tegelijkertijd ook redelijk zacht is in de hak. Met jou gewicht zal de hak meer inzakken dan normaal waardoor de trekkracht op de achillespees en kuiten groter wordt.
  De keuze voor jouw schoen zal de Fortitude zijn van Asics. Deze heeft een hardere zool dan de nimbus en biedt ook veel meer stabiliteit.

  Mocht je nog meer vragen hebben dan horen we dat graag.

  Remco

Marcel · 31 juli 2015 op 09:09

Remco,
Hartelijk dank voor je bericht. Ik heb ook nog een beetje overprognatie. Is dan de Asics Fortitude ook geschikt? Zelf heb ik ook nog gekeken naar de Saucony Stabil CS3 en de Brooks Adrenaline GTS 15. Zijn deze ook nog een goede optie?
Met vriendelijke groeten,
Marcel

Bas · 2 augustus 2015 op 20:07

Ook ik ben een “zwaardere loper”, met 1.99 en 94kg. Loop al 2 jaar heerlijk op de Saucony Triumph en sinds kort ook de HOKA Clifton 2! Qua prijs iets gunstiger (117e) Nooit blessures en loop ongeveer 55km per week op deze schoenen

Sportieve groet, Bas

Jan · 6 september 2015 op 15:14

Vanwege rugklachten heb ik een jaar geleden een behoorlijke periode niet kunnen sporten/hardlopen. Nadat ik volledig was hersteld ben ik weer gaan hardlopen en heb ik mij ook verdiept in de juiste schoen om blessures te voorkomen.
Ik loop ongeveer 30 km per week en een verkoper heeft mij toen Asics Fortitude aangeraden. Met mijn gewicht van ongeveer 90 kg ben ik zelf verder gaan zoeken en kwam op Saucony Echelon uit. Ik heb beide schoenen aangeschaft en regelmatig gewisseld van schoen. Nu enkele maanden verder is mijn conclusie dat de Echelon iets prettiger loopt dan de Fortitude. Voor zowel de schoen van Saucony, als van Asics geldt dat je deze wat groter moet kopen, normaal is mijn schoenmaat ±43, maar voor deze schoenen loop ik op 44½.

Jan

nathalie · 7 september 2015 op 11:49

hallo,
toen ik begon met hardlopen heb de nimbus aangemeten gekregen, na 7 mnd en mijn wedstrijd van 10km heb ik shint splint opgelopen, ik ben daar 9 mnd mee zoet geweest, heb compressiekousen gekregen en nieuwe schoenen laten aanmeten. ik loop nu al een tijdje op de echelon 4, helaas heren model, nu zou ik het heel fijn vinden om ook gewoon op dames schoenen te lopen, nu is mijn vraag…..is de echelon 4 hetzelfde als de echelon 5?? De echelon 5 vind ik er nl super uitzien maar ik wil absoluut een ander loopcomfort

  Remco · 16 september 2015 op 12:19

  De echelon 5 in in feite dezelfde als nummer 4. Hetgeen het verschil zit hem in de zool. De drop is zelfde met 8mm.

Peter · 26 oktober 2015 op 12:41

Ik ben 1.86 en weeg 93 kilo. Niet omdat ik herstellende ben van een blessure, veel sport of zware botten heb. Nee, ik houd teveel van de bourgondische levensstijl. Helaas ook last van naar binnen klappende voeten bij het landen. Ik loop uit pure ellende, omdat ik geen tijd (lees: prioriteit) meer heb om te wielrennen en met een uurtje rennen ben je zo klaar. Ik deed dat de afgelopen jaren naar volle tevredenheid om de Brooks Trance (5 en 11). Het was weer tijd voor nieuwe patta’s en toen kwam ik er vorige week achter dat mijn favoriete Brooks pantoffels voor mannen met overgewicht die lopen als een baby olifantje niet meer te krijgen waren. Toch maar naar Runnersworld voor nieuw advies. Men begon bij New Balance en Mizuno. NB waren volgens de video goed maar zaten nog pantoffelachtiger dan de Trance. De Mizuno’s voelden goed, maar de beelden spraken dit tegen. Toen toverde de beste man Saucony Hurricanes te voorschijn. Zaten perfect, beelden waren goed en na de eerste paar loopjes kan ik zeggen dat ik weer naar volle tevredenheid en comfort rondhuppel. Krijg ik misschien mijn gewicht nog onder de 90!

  carola · 29 november 2015 op 18:32

  Briljante en humorvolle recensie !!:-)

marco · 7 november 2015 op 08:23

Hoi.
Met 1.78 cm en 80 kg heb ik een bmi van 25.
Probleem zit ‘m aan de binnenkant van beide knien.
1 voet neutraal en 1 voet ligt overpronerend.
In 1ste instantie advies asics kyano 22 gekregen. Last van knieën gekregen na paar sessies.
Nu de asics gel evate 3 en zelfde probleem begint op te spelen.
In een andere hardloopwinkel advies saucony ride 8 gekregen.
Ligt mijn probleem aan de schoenen, mijn loopstoel of beginnersfrequentie van 3 x in de week.
Ik zit halverwege start to run sessies naar 5 km.
Graag jullie hulp!

Groeten
Marco

Stephan · 22 december 2015 op 20:20

Sinds een maand loop ik op Asics Fortitudes. Daarvoor op Asics Nimbus. Ik week 105 kg en ben 1.9 m. Deze nieuwe schoen zorgt voor een perfecte landing. Zeker als je wat moe begint te worden merk je dat de schoen je op een prettige manier corrigeert. Als ze net ze nog wat koud aan je voeten zitten zijn voelen ze wat harder en platter aan dan de Nimbus. Na een uurtje lopen weet je dat de Fortitudes een perfecte schoen voor je is.

groeten, Stephan

Ad · 22 maart 2016 op 19:39

Ik ben 15 maanden geleden begonnen met hardlopen op de Asics Cumulus 16. Deze waren prima bevallen! Daarna overgegaan op de gel pulse 7 van Asics, waar ik niet echt tevreden over ben. Hardlooptijden bij wedstrijden vallen tegen! Nu wil ik overgaan op de Asics Nimbus 17, maar lees heel veel negatieve ervaringen over het model 17 en zit te twijfelen of ik de Asics Cumulus 16 weer moet gaan aanschaffen. Maar wat ik hierboven mis bij het vertellen van jullie ervaringen is het jaar van het model. Het model van het ene jaar kan erg anders lopen dan van een jaar eerder

Bertus · 27 maart 2016 op 08:44

hallo

Ik ben 178 weeg 79 kilo sinds vorige jaar liep ik op Mizuno het type weet ik niet stevige schoen. Maar ik wou wat sneller en de schoen was versleten. ik kocht weer Mizuno die schoen zitten ook gelijk lekker. Maar door dunner zool heb ik nu een blesuren onder de voor voet
op gelopen dus ben op zoek naar ander schoen met dikker zool. maar door de bomen zie ik het bos niet zo veel keus.
Hebben jullie soms een idee?

mvg Bertus

Steven · 31 maart 2016 op 12:40

Hallo,

Ik heb even advies van anderen nodig mbt de keuze van nieuwe hardloopschoenen op korte termijn. Ik ben een dik jaar lang ZEER tevreden met de Brooks Glycerin 11 !! ik train met een licht zwaarder postuur (95kg, gaat prima) zowel op verhard als licht onverhard terrein, zo’n 20km in de week, aan het trainen voor nieuwe 10 Engelse Mijl zelfs.
De nieuwe Glycerin 12/13 zijn voor mij nog te duur c.q. nauwelijks leverbaar in m’n gewenste maat 43, heeft iemand tips of alternatieven qua schoenen? Ook de in het artikel genoemde Saucony schoen is niet leverbaar momenteel, en de Asics schoenen al helemaal niet in maat 43 (algemeen probleem daar)

erwin · 25 april 2016 op 17:52

Ben een fervent nimbus loper begon met de 13 zit nu aan de 17 heb twee marathons gelopen ben zelf 189 lang en 99 kg natuurlijk veel spiermassa 🙂 maar wil graag iets anders hebeen brede leest dus zat ik aan saucony te denken wat is jou mening hierover?

Kristel · 17 mei 2016 op 17:26

Ik mis er toch echt 1 bij overpronatie! Ik ben 180 cm en week 95 en overproneer vreselijk. De adrenaline gaven mij totaal niet genoeg demping maar de addiction AP is de enige waarmee ik pijnvrij en blessureloos kan lopen. Die ontbreekt toch wel heel erg

Louise · 16 augustus 2016 op 04:31

Interessant artikel, waarvoor dank, maar ik vroeg me af of het zin heeft om met een BMI hoger dan 35 zin heeft om de hardloopspecialist binnen te lopen, of dat ik toch echt op zoek moet naar een andere sport. Ik ben zelf altijd te zwaar geweest, maar een flink aantal jaren en kilo’s geleden was het nog niet zo erg als nu, en genoot ik echt van het hardlopen… Maar ik vraag me nu af of het mijn enkels niet fataal wordt bij de eerste meters…

  Kristel · 24 augustus 2016 op 08:28

  He louise, ik begon met een bmi van 40 🙂 rustig aan beginnen en niet meer als 2x per week. Kan echt hoor!

Jeroen · 23 september 2016 op 14:07

Ik ben 1m94 en 119 kilo(was 125),ik loop met de saucony redeemer.Daar loop ik tussen de 25 en 35 kilometer per week mee.prima schoen voor mij

Margareth · 18 november 2016 op 14:01

En geschikte schoenen voor lichtere lopers? Ik ben 173 en weeg 57 kg. Loop nu op Asics gel Nimbus, superfijne schoen maar ik twijfel of deze nog geschikt is voor me.

  Remco · 18 november 2016 op 18:05

  Hi Margareth,
  De nimbus zou ik snel afscheid van nemen. De schoen is niet geschikt voor je al is het alleen al om het gewicht van deze schoen. Eerder zou je kunnen kijken naar de Gel Cumulus. Deze biedt voor jou net zoveel comfort en is daarnaast een stuk aantrekkelijker geprijsd.
  De New Balance 880 is ook een mooie optie evenals de Saucony Ride.

kluversnetRobert KLuvers · 19 november 2016 op 18:27

Dag Remco, ben 1.99 meter en 101kg.
Ben in augustus begonnen op een setje semi trail schoenen, te weten Salomon X-Scream 3D. Had nog nooit hardgelopen. Ben gestart op te bouwen naar een 5km schema. Na 3 x gelopen last van binnenzijde knie. Bij hardloopwinkel geweest waaruit bleek dat ik links neutraal en rechts aan de achterzijde iets naar binnen land. Op hun advies de Fortitude 7 gekocht en heb het schema naar tevredenheid afgewerkt en loop nu 2x in de week ong. 30 minuten.
Nou een vraag: Ik vind de schoenen niet echt snel. Van de week een keertje de Salomons aangetrokken en liep 5.5 km met PR tijden. Voelde wel een beetje moe aan, maar minder zweten en in het begin makkelijker lopen.
Welke schoenen adviseer je als je makkelijker sneller wilt lopen? Is b.v de NB Vazee Prism of de Asics Gel 21 DS trainer een optie zonder verlies van comfort en cushioning?

Bianca · 21 maart 2017 op 11:16

Ik heb een bmi van 31 en een zwakke enkel. Ga er rechts vlot doorheen (klap naar buiten) tips voor schoenen? Want ik wil er echt heel graag mee beginnen samen met mijn man.

  Selena · 21 maart 2017 op 12:47

  een zacht gekussende schoen zou goed moeten zijn, maar je hebt last van pronatie naar buiten. Saucony’s zijn over het algemeen heerlijk gekussend, maar zelf heb ik naar binnen klappende voeten. Ze hebben ook schoenen speciaal voor jouw situatie. Mizuno heeft een zoolconstructie die zich aanpast aan je voet en toch veel steun geeft. Zoek naar onderpronatie en je zal waarschijnlijk wel de juiste schoenen tegenkomen.

   Bianca · 21 maart 2017 op 14:20

   Dank je!
   Ik ga vrijdag maar eens naar run2day

Henriette Esselink · 6 mei 2017 op 21:01

Ben zelf fan van hoka, de bondi 4 geeft veel demping maar zorgt daarnaast ook voor stabiliteit. Ik heb ook een bmi van 27. Lichte schoen. Mijn maat 41 weegt 265 gram.

re-enactment · 31 juli 2017 op 13:59

Ik feliciteer de auteur van het artikel

Eric · 25 februari 2018 op 07:10

Ik heb sinds kort de Mizuno Wave Rider 20 gekocht, ze lopen lekker op de kortere afstanden (tot 10 km) als ik verder loop krijg ik behoorlijk last van mijn voeten en soms ook mijn knieën.
Als ik mijn oude Asics Fortitude 6 aan doe heb ik nergens last van.
Kan het te maken hebben met inlopen of heb ik een verkeerde keus gemaakt?
Mijn lengte is 1,89 en weeg 94 kg

Remcl · 25 februari 2018 op 08:50

Hi Eric.
De fortitude van asics is een veel stabielere schoen en heeft ook een stuk bredere en dikkere zool. Als voordeel goede stabiliteit en demping.
Voor jouw gewicht had ik persoonlijk opde fortitude blijven lopen. De wave rider heeft een “geknepen” zool. Dus een hak en voorvoet gedeelte waardoor hij minder stabiel is. Ook de demping is harder.

Heb de deze schoen laten adviseren of zelf deze keuze genaakt?

  Eric · 11 maart 2018 op 08:30

  Hallo Remcl,
  Bedankt voor je reactie, ik heb deze keus zelf gemaakt na behoorlijk wat speurwerk op internet.
  Ik ben nu bij 3 speciaal zaken geweest en omdat ik wel fit ben (tussen de 10 % en 12 % vet) maar een te hoge BMI hebt krijg ik nogal verschillende adviezen.
  Er tussenin heb ik de Asics FuzeX T639Q gehad met soort gelijke klachten als de Mizuno, voor mijn gevoel zijn ze wel iets stabieler.
  Om maar te blijven proberen vind ik de schoenen iets te duur en de problemen komen pas op na een wat langere afstand.
  gr.Eric

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.