Op deze pagina speciaal gemaakt voor de hardlopers, man en vrouw, met een wat zwaarder gewicht vind je dé hardloopschoen die geschikt is voor jou!

Wat wordt er eigenlijk verstaan onder “te zwaar”? Te zwaar is maar een begrip want de ene kan 160cm zijn en 90 kilo wegen terwijl de andere 190cm is en ook 90 kilo weegt. Het is hierbij belangrijk om eigenlijk naar het BMI te kijken. Bij een BMI van 27 zit je in het zwaardere segment. Je kunt dit gemakkelijk hier uitrekenen. Voor zwaardere personen is en stevige schoen met uitstekende dempende eigenschappen en support erg belangrijk. Natuurlijk zijn er mensen die het prettig vinden om op een licht schoentje te lopen, maar nu wijden we daar even niet naar uit.

Ik zal de groep scheiden in 2 categorieën, te noemen, neutraal en overproneerders. wil je erachter komen wat voor type loper jij bent, ga dan naar een hardloopspeciaalzaak en laat je voeten opmeten door middel van een analyse systeem. Zij kunnen op en gemakkelijke wijze bekijken welk type schoen voor jouw geschikt is.

Hieronder kun je de bovengenoemde hardloopschoenen voor zwaardere lopers bestellen.

Voor de heren

Voor de dames

 

Uitleg over de meest modellen

 

  • New Balance 840. Deze nieuwkomer in ons assortiment voor de zwaardere loper is een uitstekende schoen voor wie veel comfort wilt hebben, maar tegelijkertijd ook stabiliteit. Je kunt de schoen hier aanschaffen of er hier een review over lezen.
  • Asics Gel Fortitude. Deze schoen is uiterst stabiel en heeft een breed loopvlak welke voor zwaardere lopers veel stabiliteit en ondersteuning biedt, daarnaast beschikt de schoen over een stevig contrefort en uitstekende dempende eigenschappen. Bovendien is de Gel Fortitude er in 2 breedte maten te krijgen; D voor de normale breedte en een 2E leest voor de bredere voeten. Hier kun je asics schoenen goedkoop aanschaffen: ASICS schoenenKoop HIER de Fortitude in de aanbieding in onze shop.
  • Saucony Progrid Echelon. De Saucony Echelon is eigenlijk de opvolger van de Grid Shadow. Een aantal jaar geleden is de Shadow helaas van de Nederlandse markt verdwenen. De Echelon is de vervanger van deze schoen geworden en doet prima zaken al is hij wat lichter en slapper dan de Shadow. Maar evengoed een prima optie voor mensen die wat zwaarder zijn in gewicht.Kop HIER de Echelon in onze shop

Voor de overproneerders is er meer keuze op de markt omdat overgewicht vaak gepaard gaat met naar binnen kantelen van hielen, enkels en knieën.

  • Asics Gel Foundation. Deze schoen is redelijk hetzelfde gebouwd als de Fortitude hierboven beschreven, maar met een duidelijk verschil, namelijk dat deze een flink Duomax blok aan de binnenzijde van de zool heeft zitten om overproneren tegen te gaan. Duomax is een materiaal welke harder is zodat mensen meer worden gestuurd tijdens het lopen. Op deze manier biedt de schoen de ondersteuning zodat de voet niet meer of in mindere mate naar binnen zal gaan kantelen.
  • Brooks Adrenaline GTS. Deze schoen van Brooks heeft het DNA dempingssysteem. Voordeel van dit systeem is dat iedere loper met welk gewicht dan ook de juiste demping krijgt bij het neerkomen. Daarnaast heft Brooks in vergelijking tot andere merken 3 hardheden foam in de zool aangebracht. Hiermee begeleiden ze de voet van een zachter materiaal aan de buitenzijde naar een iets harder materiaal in het midden en een hard materiaal aan de binnenzijde. Je rolt als het ware een heuvel op met een steeds iets stevigere druk die overproneren tegen zal gaan.
    Koop HIER de Adrenaline in de aanbieding in onze shop.
  • New Balance 860. Ook de New Balance 860 hoort in het rijtje thuis voor de zwaardere lopers. Met zijn Dual Density materiaal aan de binnenzijde zal ook deze schoen de loper begeleiden tijdens het landen en afwikkelen van de voet tijdens het hardlopen. Wel is hij in vergelijking tot de bovengenoemde modellen iets lichter in gewicht. Hier kun je hem goedkoop aanschaffen.
  • Saucony Omni. Deze schoen is met uitstek geschikt voor de dames en heren die wat zwaarder zijn van gewicht en die een corrigerende schoen moeten hebben omwille het naar binnen kantelen van de hielen of enkels. Veel stevigheid en comfort zal deze schoen je bieden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer modellen te noemen, en mocht jij er ééntje hebben waar jij fantastisch op loopt dan horen wij dat natuurlijk graag zodat jij ook een bijdrage kunt leveren aan dit artikel. Wij zullen dan de lijst aanvullen.

Laat je ten alle tijden goed informeren door een hardloopspeciaalzaak door je voeten te laten analyseren zodat jij weet dat je in ieder geval op de juiste schoen loopt. Zeker de zwaardere loper is gebaat bij een juiste schoen keuze, doe je dit niet dan kunt je flinke blessures krijgen en zul je het genot van hardlopen niet kunnen ervaren. En doe het met name rustig aan en ga niet als een wilde de straat op om de kilometers te maken. Al het goede komt rustig en herstel is hierbij een zeer belangrijke factor.

*aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleent.

*edit 16-06-2018