Timex_Run_x20_2_smallIk heb enige tijd een sporthorloge van Timex mogen testen, en wel de Timex Ironman Run x20. Het is wel een leuk model horloge met een sportieve uitstraling, die ook goed als casual model gedragen kan worden. De x20 zit comfortabel en is erg licht van gewicht.

Het horloge beschikt over de basisfuncties als tijd, stopwatch, en kan tot 99 rondetijden per training opslaan. Het horloge beschikt bovendien over een ingebouwde GPS functie. Het duurt even voordat de x20 het GPS signaal heeft opgepikt, zoals bij vele GPS horloges, maar als er eenmaal verbinding is houd hij deze wel goed stabiel vast. De GPS functie registreert de gelopen afstand, en kan ook de loopsnelheid weergeven. Ik heb dit horloge gebruikt tijdens diverse trainingen, samen met mijn eigen Polar V800, en de afstand wordt accuraat gemeten. Het scherm is goed afleesbaar tijdens het lopen, en je kunt van scherm wisselen, ook tijdens het lopen, als je andere informatie wenst te zien. Het heldere display laat 2 of 3 (zelf in te stellen) regels met informatie zien, en deze informatie is echt goed afleesbaar.

Timex_Run_x20_3_small

Er kunnen trainingen in het horloge worden geprogrammeerd, bijvoorbeeld intervaltrainingen, zodat je via een geluidssignaal gewaarschuwd wordt wanneer je aan een interval moet beginnen, of hier juist mee klaar bent. Ideaal dus bij het lopen in het donker. Eventueel kan ook het Indiglo backlight gebruikt worden, om het scherm goed af te kunnen lezen. Omdat het horloge echt alleen over de basisfuncties beschikt, uitgebreid met GPS, en bijvoorbeeld geen hartslagregistratie heeft, is het een horloge voor de beginnende hardloper, of iemand die veel in de sportschool sport op bijvoorbeeld een hardloopband. Maar ook voor sporters die hun trainingen niet opslaan en online delen met anderen. Het is een instapmodel sporthorloge met een modern, vlot design.

De batterij gaat ongeveer een week mee in de gewone tijdmodus. Bij volledig GPS gebruik moet je rekenen op een batterijduur van maximaal 6 uur. Het horloge is waterbestendig tot 50 meter. Bij het horloge wordt een USB kabel geleverd die je vastklikt aan het horloge. Op deze manier laadt je hem snel en eenvoudig op.

Timex_Run_x20_1_small

Een punt om te noemen is dat de trainingsdata niet geëxporteerd kunnen worden naar apps als bijvoorbeeld Strava, Nike+ of Runkeeper. De Timex Ironman Run x20 is daardoor echt voor de no-nonsense hardloper die zijn prestaties tijdens het sporten wil volgen, en geen zin heeft in poespas met uploaden en delen van zijn of haar trainingen. De Timex Ironman Run x20 is verkrijgbaar is vier frisse kleuren en kost circa € 100.

Timex_Run_x20_5_small Timex_Run_x20_4_small