Mijn eerste indruk: de Topo Athletic Runventure is een lichte trailschoen met een strak uiterlijk. De buitenzool is grof, maar zeer zeker niet te. Door de zool heen zie je stukken van de plaat die in de zool is aangebracht om je voeten te beschermen tegen rotsen en stenen. De schoen voelt heel licht aan, de factsheet geeft aan dat de schoen 250 gram weegt. En dat is weinig, zeker voor een trailschoen. De hak is voorzien van een lusje, om de schoen gemakkelijk aan te kunnen trekken.

De pasvorm is goed, zowel bij de hiel als bij de middenvoet. De schoen sluit daar nauw om mijn voet. In de voorvoet echter hebben mijn tenen alle ruimte. De schoen is voor ook wat aan de brede kant. Dit blijkt kenmerkend te zijn voor Topo Athletic. Ik ben benieuwd hoe dit aanvoelt tijdens het lopen. De schoen heeft een drop van slechts 2mm, maar wel nog een fatsoenlijke zool (hiel 19mm, voervoet 17mm).

Ik heb het merk Topo Athletic niet, maar mijn eerste indruk van de schoenen is positief. Ik kan dan ook niet wachten om met de schoenen naar buiten te gaan om ze zelf te testen. Vanwege mijn marathonvoorbereiding past het de komende weken niet om ze uitgebreid te testen. Maar de komende weken gaan ze zeker mee tijdens kortere duurlopen in de bossen. Vanaf half oktober heb ik langere trails ingepland, dan kunnen ze zich echt bewijzen. Dus even geduld, eind oktober volgt een uitgebreide review van de Runventure’s! Tot die tijd kun je vast een kijkje nemen op de site van Topo Athletic.

Ontvangst_small_site