Met trots stap ik in mijn muiltjes van New Balance, want zo mag ik ze wel noemen. Alleen al de kleur doet je stralen. Prachtig design. Ik kon niet wachten om ze uit te proberen. Eerst mijn gebruikelijk rondje in het Geestmerambacht gedaan, 8 kilometer. Even wat achtergrondinformatie. Ik loop ongeveer 2 tot 3 keer in de week. Voornamelijk omdat ik me daardoor energiek, gezond en fit voel, maar probeer ook nog een paar kilo kwijt te raken.

Direct bij het aantrekken krijg je een warm bad om je voeten, wennen aan deze schoen was er dan ook niet bij voor mij. Ze lopen gelijk heerlijk. Wat gelijk opvalt als je de schoenen aantrekt en er even op loopt, is het brede loopvlak. Dit gaf mij veel vertrouwen aangezien ik gemakkelijk kan zwikken met mijn enkels als ik op onverharde paden loop. Ik voelde direct veel stabiliteit onder de voorvoet vanwege dit bredere loopvlak. Het bovenwerk is geheel naadloos en geeft het gevoel alsof de schoen juist weinig steun geeft maar de praktijk is anders. Good job New Balance! Het rondje van 8km ging van harte en gemakkelijk. Je merkt dat het een schoen is die voor de weg is gemaakt. Goede grip en een niet al te grove zool. Ook op de natte ondergronden had ik genoeg grip en voelde ik mij “veilig” zonder te denken dat ik misschien wel zou uitglijden.

WhatsApp-Image-20160525

Sinds een tijdje heb ik wat last van hielspoor. Door het brede loopvlak, en dus stabiliteit en de goeie demping van de stevige zool had ik weinig last van mijn blessure na het lopen. Tijd om eens te testen op een andere ondergrond. Het strand, tja, ik woon er nu eenmaal redelijk vlakbij. Het was prachtig weer en het zand aan de vloedlijn was daardoor ook redelijk mul. Gek genoeg viel het lopen me niet zwaar. Wederom ervoer ik profijt van het brede loopvlak. Het brede loopvlak deed me vermoeden dat de afwikkeling wat stroever zou zijn, maar dat viel me alles mee. Ook in het mulle zand had ik voldoende ondersteuning van de schoen.
De schoen zit stevig om de enkels en sluit goed aan op de bovenkant van de voet. Het voetbed is comfortabel en biedt goede ondersteuning.
Ik kan wel zeggen dat deze schoen van New Balance mijn nieuwe favoriete hardloopschoenen zijn. In september loop ik de Damloop en ik hoop dat deze schoenen mij begeleiden naar mijn eerste halve marathon, welke hoogstwaarschijnlijk die van Egmond zal zijn. Een ideaal parcours dus voor deze schoenen dus: Strand en road!

Ik wil New Balance bedanken voor het beschikbaar stellen van deze schoen. Ze zullen mij nog vele kilometers dragen naar een PR op de halve marathon.

Esther.