Dynafit is van oorsprong een skimerk, en brengt tegenwoordig ook schoenen op de markt. Uiteraard geen schoenen voor het simpele recht-toe-recht-aan asfaltlopen, maar meer schoenen voor de zogenaamde ruige omstandigheden. Neem de Feline Gore-Tex, waarvan de buitenzool zodanig is dat een beetje boer zijn akkers er zonder problemen mee kan omploegen. Laat staan welke grip een hardloper zal hebben op de trails of bergpaden. De Feline Gore-Tex is de schoen voor steile paden, rotsen, modder en noem maar op. Daarnaast bevat de buitenzool Vibram, hetgeen de goede grip op natte en gladde ondergrond verklaart.
Het bovenwerk bestaat uit waterafstotend en toch ademend Gore-tex. Samen met het Sensitive Fit systeem zit de schoen als het ware passend om de voet en heeft de loper een natuurlijke afwikkeling en flexibiliteit.
Daarnaast heeft de schoen een snelsluitersysteem (je raadt het al: bij de veters) en ook nog eens extra bescherming bij de veters tegen vooral vuil. Het is duidelijk: dit is een brute schoen voor ruig terrein.

Voor zowel de mannen als de vrouwen is er één kleurenkeuze en met een prijs van €160,- haal je meteen een grote hap uit het hardloopbudget. Bekijk het van de positieve kant: met een gewicht van ongeveer 330 gram per schoen, is het slechts 50 cent per gram.

Dynafit Feline Gore-Tex

Dynafit Feline Gore-Tex

Afbeeldingen via Dynafit