IMG_0148

Ten eerste even iets over mijzelf als hardloper/testpersoon: Ik ben een vrouw van 1.85, ietwat aan de zware kant en een gemiddelde loper die 2 keer in de week een 10 of 15 km loopt.

Allereerst werd ik blij verrast door de leuke kleur van de Mizuno Wave Ultima 7. (toch een damesdingetje, zeker voor mij). Ik ben gewend om op saaie zwarte, blauwe schoenen te lopen ivm mijn schoenmaat (maat 41). Helemaal niet zo raar meer tegenwoordig dacht ik. Dus val ik al snel in de herenmaten aangezien de hardloopschoen ontzettend klein vallen.  Fijn dat Mizuno ook in mijn maat zo’n mooie kleur heeft gemaakt! Groot pluspunt.
De pasvorm: Het was alsof ik een pantoffel aantrok. De bovenkant van de schoen, en dan bedoel ik de tong van de schoen is flink gevuld en dat voelt heel comfortabel, zelfs als je je veters wat strakker aantrekt blijft hij prettig om de voet zitten. Zoals ik al melde heb ik normale schoenmaat 41. Bij de Mizuno schoen kon ik prima op een maat 42 lopen en had nog ruimte over bij de tenen. Dus was bij een ASICS schoen (waar ik normaliter op loop) nooit gelukt aangezien ik daar maat 43,5 heb.

Het eerste gevoel wanneer je de schoen op de grond zet bij de landing is zo ontzettend fijn. Bij het hardlopen is het alsof ik gedragen werd. Zeer veel dempend materiaal onder de hak en een soepele afwikkeling op de voorvoet. Het maakt het lopen een stuk lichter. Minder prettig is de demping bij de voorvoet. Na een tijdje lopen voelde ik de bal van mijn voet behoorlijk ondanks dat ik genoeg ruimte in de breedte had van de schoen. Hier had hij iets meer comfort mogen hebben zoals dit wel het geval is bij onder de hak.

Maar al met al een zeer fijne schoen om op te lopen. Mijn huidige schoen is een ASICS Kayano, maar deze Ultima van Mizuno geeft mij net zo’n stabiel gevoel en is dan ook voor mijn gevoel prettiger om op te lopen. Met name het comfort is erg prettig.

Ik dank Mizuno en Mijnhardloopschoen voor het testen van deze schoenen.

E. van der Plaat