Op zoek naar een andere zonnebril om mee te sporten stuitte ik per toeval op het Oostenrijkse merk Gloryfy. Ik kende het merk niet, maar ze richten zich (ondermeer) op de sportende en outdoor georiënteerde medemens. Dat maakt nieuwsgierig.

Gloryfy-G2-MvB-5

De collectie bestaat uit verschillende modellen, maar een ding hebben ze allemaal gemeen: Gloryfy geeft ze allemaal het predikaat “unbreakable” mee. Nu is niets hufterproof, dus ook deze brillen niet, maar ze komen in de buurt. Ben je nooit per ongeluk op je bril gaan zitten? Of dat hij in de binnenzak van je colbert zat en er gebroken uitkomt? Dat zal je met de Gloryfy collectie niet gebeuren. Zowel het frame als de glazen zijn extreem flexibel en onbreekbaar. De site van Gloryfy laat hier overigens geen twijfel over bestaan.

Gloryfy-G2-MvB-16De sportcollectie bestaat uit 12 modellen (G2 t/m G12). Ik wil met de bril gaan hardlopen, maar hoewel de G9 speciaal voor hardlopers is, heb ik toch gekozen voor het G2 model. Ik wil de bril ook op het terras dragen en dan vind ik de G2 persoonlijk toch mooier. Die G2 kent meerdere uitvoeringen maar ik heb gekozen voor de G2 Twice Eclypse Air. Zoals gezegd: onbreekbare glazen (I-Flex), een onbreekbaar frame (G-Flex) en een goede optische kwaliteit met 100% UVA/UVB bescherming tot 400nm. Speciaal aan de lenzen is dat ze mee kleuren, van F2 (licht) tot F4 (zwaardere bescherming). Zo is de bril nooit te donker. De bril is licht en draagt comfortabel.

Gloryfy-G2-MvB-3Mijn bril heeft luchtgaatjes in de lenzen (boven en onder) wat voor een luchtstroom langs de glazen zorgt zodat ze tijdens het sporten niet aanslaan. Volgens de specificaties hebben de glazen ook nog een ‘Antifog’-bescherming. Hier is een kanttekening op zijn plaats: tijdens het hardlopen slaan de glazen inderdaad niet aan, maar als je even stopt slaan de glazen toch aan. Dat komt ook door het model: de pootjes zijn vrij breed en sluiten daardoor ook wat af. Dat is met dragen wel fijn (geen zijwaartse lichtinval achter je bril) maar tijdens sporten soms wel lastig. Ik verwacht dat het genoemde G9 model hier geen last van heeft, omdat deze veel meer open is. Ook de G4 bijvoorbeeld, een specifieke fietsbril, zal hier minder last van hebben.

Gloryfy-G2-MvB-14

Gloryfy-G2-MvB-15

Verder komt het merk zijn beloften volledig na: de bril is echt flexibel, je kunt hem dubbelvouwen, plat drukken, in een achtje draaien, maar de bril kan het hebben. Voor de zekerheid kunnen de pootjes los geklikt worden van het frame, dus bij echt lomp gebruik springen de pootjes los in plaats van af te breken. Je kunt ze vervolgens weer eenvoudig vastklikken. Ook de glazen kunnen eenvoudig verwisseld worden. Ik vind het een bijzonder merk, en vond dat het wat aandacht verdiende. Hardlopers, maar zeker ook trailrunners, kunnen met deze bril echt uit de voeten. Zij hoeven niet bang te zijn hun dure bril te beschadigen tijdens het uitoefenen van hun sport. Hij kan tegen een stootje, zoals ook blijkt uit deze unboxing video:

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Neem dus eens een kijkje op de site van Matterhorn (de importeur), hier kun je zoeken naar een Gloryfy winkel bij jou in de buurt! Ik dank Olaf Baas van Matterhorn voor zijn tijd en uitleg. Ik heb mijn bril bij hem gekocht, en schrijf deze review omdat ik Gloryfy een vernieuwend merk vind en ik er zelf erg tevreden over ben. Nu hoeft het alleen nog maar zomer te worden… 😉

Gloryfy-G2-MvB-5

Gloryfy-G2-MvB-6

Gloryfy-G2-MvB-8

Gloryfy-G2-MvB-1

Gloryfy-G2-portret_MvB-1[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]