Ken je dat? Heb je net je complete outfit aan, schoenen goed gestrikt, GPS en hartslagmeter staan aan, helemaal ready to go. Je voelt je goed, hebt zin om even lekker een rondje te rennen en stippelt voor jezelf de route uit. Omdat er niet overal een stoep is loop je netjes aan de kant van de weg, tegen het verkeer in zodat je ziet wat er gebeurt. Tot dan gaat het goed, je loopt lekker en niets kan je nog stoppen. Hoewel, niets? Die auto die daar aan komt rijden blijft wel erg lang recht op je af rijden. Wat doe je, spring je alvast in de berm of blijf je nog even doorlopen in de hoop dat de bestuurder je nog wel ziet?

Mij overkwam dit vanmorgen. Ik was nog geen kilometer van huis of de vouwen werden al uit mijn hardloopbroekje gereden door een onoplettende automobilist. Helaas voor mij bleek de berm naast de weg ongelijk en sprong ik uiteraard precies in een kuil. Resultaat? Een knie waar flink vocht in zit en dus mijn loop binnen de kilometer kunnen beëindigen. En bedankt meneer de automobilist!

Helaas lees ik dit soort berichten regelmatig, en ook voor mij is het niet de eerste keer dat dit gebeurt. In de omgeving waar ik loop lijken de overige weggebruikers niet ingesteld te zijn op hardlopers. Ik weet dat we er als hardlopers zelf voor moeten zorgen dat we zichtbaar zijn, maar mijn fluorescerend oranje shirt was vanmorgen toch echt niet te missen!

Ik houd maar weer een aantal dagen rust en hoop eind van de week weer een veilig rondje te kunnen rennen!