Altra_Torin_2.0-5Altra Running heeft een duidelijke missie: ze zijn er op gebrand om mensen een goede hardlooptechniek aan te leren. Dat maakt benieuwd. Daarom ben ik graag de ‘uitdaging’ met Altra aangegaan om een paar van hun schoenen te proberen, en dan na zes tot acht weken af te sluiten met een wedstrijd en te evalueren. Na onderling overleg is besloten om te testen met de Altra Torin 2.0. Een lichte wegschoen met goede demping. Ook is de Torin voorzien van de FootShape™ toe box, ofwel een brede voorvoet die je tenen laat spreiden. Dit zou voor meer comfort, stabiliteit en snelheid moeten zorgen. Ik ben nieuwsgierig!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Afbeelding komt van de Altra Running website

Afbeelding komt van de Altra Running website

Deze afspraak was net voor de Rotterdam marathon gemaakt, en het vervelende toeval wilde dat ik me juist in die wedstrijd geblesseerd heb. Een ontsteking aan mijn voorvoet, in combinatie met een behoorlijke overbelasting, hebben er voor gezorgd dat ik vijf weken niet heb kunnen hardlopen. Gelukkig ben ik sinds twee weken weer fit en ben ik dus opgestart met de Altra’s. Weliswaar nog met een door een podotherapeut aangepast sportzooltje, maar langzaamaan gaat het weer beter.

De reactie van de podotherapeut, toen ik de schoenen meebracht om in te laten meten, was voor mij veelzeggend. Hij zag de schoenen, keek nog een keer goed, en vroeg wat voor schoenen dit waren. Wat hem opviel was de brede voorvoet. ‘Dat is wat veel mensen goed zouden kunnen gebruiken, want dat is goed voor je voeten’. Ik vond dit erg typerend, dus ik was blij toen ik met de schoenen kon gaan hardlopen.

Altra_Torin_2.0-9

Zoals gezegd, ik heb nu zo’n twee weken getraind met de Altra’s, voorzien van die aangepaste zooltjes, en het is voor mij nu te vroeg om al echt iets over de schoenen te zeggen. Ik wil er eerst uitgebreid mee gaan lopen, en dus ook mijn ervaringen meenemen als ik weer wat fitter ben, maar de eerste ervaringen zijn positief. De pasvorm is prima en de demping is prettig. Ik heb me, na het lezen van de Altra site, voorgenomen ook inderdaad meer te gaan letten op mijn loophouding. Dus: het bovenlichaam licht naar voren, wat leidt tot een snellere pasfrequentie. Nu liep ik al met een pasfrequentie van 170-180, maar ik ben benieuwd wat die andere houding doet met de pasfrequentie. Maar daarvoor wil ik eerst weer wat fitter worden, zodat ik mijn trainingen goed kan vergelijken met die van voor de marathon.

Kortom: genoeg geschreven, tijd om te gaan trainen! Ik zal over zo’n zes weken mijn ervaringen beschrijven in een artikel op deze site, dus houdt de updates in de gaten! Hierbij alvast wat foto’s van de Altra Torin 2.0. De schoen is ondermeer te bestellen op de site van Altra Running en kent een verkoopprijs van € 145.

Altra_Torin_2.0-11

Altra_Torin_2.0-8

Altra_Torin_2.0-3

Altra_Torin_2.0-10

Altra_Torin_2.0-2

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Afbeelding komt van de Altra Running website

Afbeelding komt van de Altra Running website

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]