SH_J1GD156670_00_damesmodel_MvB

Vandaag presenteert Mizuno, als hoofdsponsor van de Amsterdam marathon, een limited edition van de Wave Ultima 8. De Wave Ultima 8 is een comfortabele schoen voor de neutrale loper. Ik heb de schoen al een paar weken mogen testen. Mijn eerste indruk is: Wow! Kijk zelf naar de foto’s, de kleurstelling is opvallend en fris, en de speciale Amsterdam elementen vallen direct op. Zo is aan beide kanten het profiel van de kenmerkende grachtenpanden gestikt, en staat er ook uitdrukkelijk ‘Amsterdam 2016’ vermeld. Daarnaast staan de drie Amsterdamse (Andreas)kruizen op de hak. De kleurstelling (blauw-zwart-felgroen) is ook doorgevoerd in de ronde veters. Klein detail, maar maakt het geheel wel af. De schoen is overigens ook in een damesvariant verkrijgbaar (zie de foto hier boven). Tot slot staat op de inlegzool nog het stadsgezicht afgebeeld. Leuke extra’s!

Mizuno_Wave_Ultima_8-17

Ik heb de schoenen een paar weken mogen testen. Omdat het model pas vandaag (1 september) officieel gepresenteerd zou worden, betekende dat ik er alleen tijdens trainingen alleen op kon lopen. Gelukkig, sinds vandaag, mag ik er ook mee naar de atletiekbaan!

Mizuno_Wave_Ultima_8-7De schoenen hebben een Airmesh bovenzijde. Dit draagt comfortabel en is lekker luchtig en koel. Zeker met de warme temperaturen van de laatste augustusweken was dit erg prettig. De tong is gevoerd en zorgt voor extra comfort. De hielkap is stevig en biedt voldoende ondersteuning. In de voorvoet buigt de schoen op de juiste plek. Mijn maatje 44 weegt 310 gram, prima!

SH_J1GD156670_02_zool_MvBDe zool is van het kenmerkende U4icX, en dat zorgt voor een uitstekende demping. De schoenen blijven goed stabiel door de Wave plaat. Dit is een kunststof plaat die door de zool van de schoenen loopt en het meest zichtbaar is in de hiel. Deze plaat heeft daar de vorm van een golf, vandaar de naam. De plaat verdeelt de krachten en zorgt voor een soepele afwikkeling van de voet. De buitenzool is van het slijtvaste X-10 materiaal.

Ik vind dit een uitstekende allround trainingsschoen, waar je je lange duurloop op kunt doen, maar die ook erg geschikt is voor tempo- en baantrainingen. Ik heb er ook in het bos mee gelopen, prima grip op droge ondergrond. Hoe de grip van de schoen op natte of modderige ondergrond is weet ik dus nog niet.

Mizuno heeft met haar Ultima 8 een erg goede en comfortabele schoen afgeleverd. En zeker met dit bijzondere design wordt het lopen nog leuker. Loop jij mee in Amsterdam? Dan zijn deze schoenen helemaal een aanrader!

Overigens werd ik er toevallig gisteren door een collega hardloper (zie hier de post van Mari Durieux) op gewezen dat het damesmodel van deze speciale Amsterdam editie wel erg veel lijkt op de speciale EK 2016 editie van Brooks. En hij heeft gelijk: de drie kruizen op de hak, de tekst “Amsterdam 2016” (met 2016 in het rood), maar ook de kleurstelling. Natuurlijk, het zijn twee heel verschillende schoenen, maar ik vind het toch typisch dat twee verschillende ontwerpafdelingen, die een speciale editie voor Amsterdam willen maken, toch onafhankelijk van elkaar met een vergelijkbaar ontwerp komen!

Mizuno_Wave_Ultima_8-10

SH_J1GD156670_03_damesmodel_binnenzijde_MvB

Mizuno_Wave_Ultima_8-6

Mizuno_Wave_Ultima_8-21