Binnenkort op de markt: de Clifton van Hoka One One. De Clifton is een neutrale schoen voor op de weg, weegt slechts 225 gram, heeft een drop van 4 mm en de diktes van de tussenzool zijn 29 mm bij de hiel en 25 mm bij de voorvoet.

Het naadloze bovenwerk bestaat uit Mesh dat vuil tegenhoudt en toch ademend is zodat de loper droge en koele voeten houdt. De schoen heeft een lichte externe hielkap voor een optimale pasvorm en via het zogenaamde Hoka Race-Lace System kan men snel en eenvoudig de veters straktrekken..
De tussenzool bestaat uit zacht EVA, waarmee zowel demping als ondersteuning wordt aangeboden. Ook schijnt er sprake te zijn van ‘Early Stage Meta-Rocker Geometry’ in de tussenzool, maar bij dat soort zaken haken wij helemaal af…
De buitenzool zorgt voor goede grip en een geleidelijke voetafwikkeling. Extra beschermend rubber is alleen daar op de buitenzool geplaatst waar het nodig is, waardoor er op gewicht wordt bespaard.

Over de prijs kunnen wij nog niks zeggen, maar de adviesprijs voor Amerika lijkt op $130,- uit te komen. Waarschijnlijk verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren, keurig verdeeld over de mannen (blauw en groen) en vrouwenschoenen (wit en rood/oranje).

Hoka One One Clifton

Hoka One One Clifton

Hoka One One Clifton

Hoka One One Clifton

Hoka One One Clifton

Hoka One One Clifton