news-10years2

Het nog jonge merk Inov-8 bestaat binnenkort alweer 10 jaar.
Inov-8 is het geesteskind van Wayne Edy, een voormalig adviseur in de outdoor industrie, die voorzag dat er een markt groeiende was voor het off-road hardlopen.

De video hieronder vertelt onder andere hoe Wayne in eerste instantie opereerde vanuit een koetshuis in zijn tuin en later een oude kerkzaal.
Daar werd zijn eerste schoen de MudRoc bedacht, welke was gericht op de berglopers en woog slechts 290 gram.
Met name de grove buitenzool en extreme grip gaf deze deze schoen de naam en faam voor vele trail-runners.

Wayne, die in Zimbabwe is geboren, werd al snel een vaste klant van off-road races in het Verenigd Koninkrijk en Europa.
Zoals vele grote merken verkocht hij ook zijn eerste schoenen vanuit de achterbak van zijn Pick-up truck. De MudRoc was direct een hit!

Sindsdien heeft het merk een vogelvlucht genomen en werd sterker en sterker.
In Nederland merken we met name dat het een jonger publiek trekt met hun schoenen, kleding en accessoires.
Een merk waar menig persoon mee gezien wil worden.
Vandaag te dag is het merk Inov-8 in meer dan 60 landen te vinden en is de schoenencollectie uitgebreid tot meer dan 80 modellen!
Tja, niet gek voor een “jong” merk als Inov-8!

Wayne:

“Ik ben trots op wat we in onze eerste 10 jaar hebben bereikt.

“Innovatie is en blijft, de kern van wat wij doen.

“Wij zijn pioniers binnen de industrie en zullen blijven de grenzen te verleggen in het leveren van uitstekende producten voor de geëngageerde sporter.”

 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][http://www.youtube.com/watch?v=ukyWiuT1CPo][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]