asics-kinderhardloopschoen

Je tikt kinder hardloopschoenen in in de zoekmachine en er komt verdomd weinig naar boven. Ja behalve alle webshops die kinder hardloopschoenen aanbieden, maar geen van allen heeft informatie over welke hardloopschoen er nu geschikt is voor uw kunt of welke juist niet. Daarom plaatsen wij dit stuk op onze site om u hierover informatie te verschaffen.

Een kindervoet is groeiende en daarom is het verstandig om de schoen ruim te kopen zowel in lengte als in breedte. Hierbij word geacht een vingerdikte aan de voorzijde over te houden voor het groeien. ER zijn talloze kinder hardloopschoenen op de markt die variëren in prijs van €10.- to €100.- maar wat is nu het beste voor uw kind? Een kindervoet moet je niet gaan ondersteunen met allerlei elementen en ook niet inkapselen in een stugge harde schoen. Neen, de voet moet vrij kunnen bewegen en zelf sterk worden zonder enige extra elementen in de schoen die de voet zullen ondersteunen of pronatie tegengaan.

Ten eerste moeten wij ons afvragen waarvoor de schoen eigenlijk is bedoeld. Deze is bedoeld om de voet te beschermen tegen kou en warmte en tegen elementen die wij tegenkomen op straat en op zachter ondergronden. Het idee dat schoenen nodig zijn om kindervoeten te laten ontwikkelen is lariekoek. In tegendeel, hoe meer een schoen de blote voeten situatie nabootst hoe beter dat is.
Alles is nog in ontwikkeling bij kinderen qua pezen, aanhechtingen, botten etc. Deze dienen op een zoveel mogelijk natuurlijke manier te ontwikkelen zonder andere invloeden die de groei kunnen belemmeren of te veranderen. Door een extra orthopedische zool aan te maken zal de voet ook niet sterker worden, eerder slapper qua banden die de voet en enkele stabiliteit moeten geven.

Een stevigere schoen met allerlei extra steunen is dus per definitie niet beter dan een slappe schoen. Er zijn natuurlijk extreme uitzonderingen maar die hebben meer te maken met een vergroeiing of een zeer doorgezakte voet waardoor pijnklachten ontstaan. Dit hebbende gezegd kunt u zelf heel goed beslissen of een schoen van Asics met allerlei dempende eigenschappen en corrigerende elementen en die een prijs dragen van €75.- nu echt nodig is, of dat uw zoon of dochter het met een mindere schoen qua functies ook makkelijk afkunt.