In het kader van “best wel opvallend”: de Smart Shoe van Lenovo. Tijdens de Lenovo Tech World presenteerde Lenovo schoenen die in samenwerking met Intel zijn gemaakt, met hierbij een chip met bewegingsmeter en gyroscoop. Dat houdt in dat onder andere, via een app, de stappen worden geteld en er wordt bijgehouden hoeveel calorieën worden verbrand (in hoeverre dat betrouwbaar is laten wij in het midden).

De buitenzool is ontwikkeld door Vibram en bevat LED-lampjes. Wat is daarvan het nut? Onder andere dat je via een app de kleuren kan laten veranderen en ook dat ze kunnen reageren op bewegingen. Kortom, vooralsnog enigszins nutteloos.

De batterij van de schoen kan draadloos worden opgeladen middels een speciaal laadplatform. Daarnaast zijn de schoenen voorzien van bluetooth en kan je daarmee de verbinding leggen met de telefoon (en dus ook de app)

In eerste instantie is het geen hardloopschoen, maar het zou mij niks verbazen als in de toekomst bij de verdere ontwikkeling van Smart Shoes (en die ontwikkeling is niet te stoppen) zal worden teruggegrepen naar deze ontwikkeling.

Vooralsnog is het niet meer dan ‘leuk dat we het weten, maar we hebben er niks aan’. O ja, er is ook een filmpje: