Sportief, leergierig, Intersport, Internationale top van fietscross, eigenzinnig, hardlopen en blogster. Een aantal kreten waar wij Margon mee kunnen associëren. Margon zal bij Mijnhardloopschoen.nl alles wat met de hardlopende dame te maken heeft onder de loep nemen. Schoenen, kleding, feeling, testen etc etc.

Maar wij laten haar liever zelf even aan het woord:

Ik ben Margon Groen, 23 jaar en ik ben regelmatig hardlopend en fietsend te spotten in de kop van Noord-Holland. Ik ben een sportliefhebber in hart en nieren, niet om naar te kijken (daar heb ik het geduld niet voor) maar om zelf te doen! Op mijn zestiende, tijdens de Havo, ben ik aan het werk gegaan bij de sportwinkel bij mij in het dorp, Hink Sport. Daar kwam ik in aanraking met vele sporten en de bijbehorende verkoop. Al vrij snel mocht ik voor mijn werk naar een runningclinic op Papendal en sindsdien ben ik verkocht. Ik heb me gespecialiseerd in de verkoop van hardloopschoenen en alles wat daarbij komt kijken.

Doordat ik op jonge leeftijd ben begonnen met fietscrossen en daarmee uiteindelijk de internationale top heb bereikt, had ik nooit gedacht dat ik een passie voor het hardlopen zou hebben. Tijdens mijn werk kreeg ik regelmatig de vraag of ik zelf ook liep. Helaas moest ik die op dat moment met ‘nee’ beantwoorden en dat voelde erg stom. Ik wil in een fietsenwinkel ook geholpen worden door iemand met verstand van fietsen die er affiniteit mee heeft, en zelf voldeed ik niet aan dat beeld. Dus, toen ik door een blessure even niet kon fietscrossen, ben ik begonnen met lopen. En ik ben verkocht! Ondertussen heeft het lopen een vaste plek veroverd in mijn trainingsschema en loop ik twee a drie keer in de week mijn rondje door Heiloo en omgeving.

Na heel wat schoenen geprobeerd te hebben, is de Asics Gel Nimbus tot nu toe wel mijn favoriet. De schoen is misschien wat zwaar en tja de snelste tijd zal ik er ook niet mee zetten, maar ik loop voor mijn plezier en dat gaat prima. Momenteel loop ik op de nieuwste versie van dit model, de Nimbus 15. Omdat ik mijn hardloopschoenen ook in de sportschool gebruik (heel fout, ik weet het) ben ik redelijk snel toe aan vervanging. Wie weet loop ik de volgende weer op een compleet ander merk/model!

Volg haar ook via @margongroen