Sommige van ons hebben wel eens van het merk Newton gehoord. Een hardloopmerk uit Boulder, Colorado. Een mekka om daar te kunnen lopen en trainen. Jerry Lee en Danny Abshire zijn beide eigenaar van dit bedrijf. Het bedrijf wat zich als beginsel de voorwaarden heeft gegeven om andere mensen te helpen, met hun schoenen dan wel in het dagelijkse leven.

Print

Newton doet veel aan goede doelen en schenkingen. Om een aantal voorbeelden te noemen zijn zij ambassadeur van het 45 koppen triatlonteam die zich naast het sporten inzet om meer mensen aam het sporten te krijgen. Maar ook aan prostaatkanker onderzoek schenken zij. In 2005 is bij Jerry Lee ook prostaat kanker gediagnosticeerd en is daar gelukkig bovenop gekomen.

content-logo2Trickle Up is en organisatie die de armste mensen in de wereld helpen met microkredieten, onderwijs en trainingen om op die manier financieel onafhankelijk te worden. Newton is al donateur sinds 2008 en dit jaar zal er van ieder verkocht paar van de Terra Momentum $1.- naar Trickle Up gaan. Dit lijkt misschien erg weinig maar het gaat al gauw om tienduizenden dollars, en daarbuiten doen ze nog meer.

One World Running, een wereldwijde organisatie die 2e hands hardloopschoenen inzamelt om daar de armste mensen mee te kunnen helpen. Newton heeft sinds 2008 al 6000 nieuwe paren geleverd aan One About_Social Responsibility_One World Running LogoWorld Running. Buiten deze sponsoring van schoenen hebben zij zelf een programma waarbij ze jeugdprogramma’s qua atleten steunen met schoeieel over de gehele wereld. Weeshuizen in Afrika en centraal Amerika krijgen schoenen en gewonde oorlogsveteranen krijgen schoenen en herstelprogramma’s om het herstel te bevorderen. Dus Newton heeft zeker een maatschappelijke bijdrage.

Hun schoenendozen zijn 100% afbreekbaar en gebruiken inkt gebaseerd op soja en een coating op waterbasis.

Hun schoenen zijn al in vele landen te verkrijgen. Nederland is ook aan de beurt en in een aantal winkels is de collectie van Newton Running te krijgen.
NED:
Tri-run, Hilversum
De lopende zaak, Gouda
RunnersWorld, Eindhoven
het Loopcentrum, Horst a/d Maas

BEL:
Bergh Sport, Brugge
Infini3, Deurne
RSLab, Zijwndrecht, Gent & Paal

Binnenkort een review van een aantal schoenen van Newton, waar wij ze langs deze weg alvast voor bedanken.