Nadat we net de boordevol futuristische Prophecy hebben besproken gaan we een heel eind naar beneden en komen we bij de Mizuno Ekiden!


De Mizuno Ekiden zullen bij vele lopers in de smaak vallen wat betreft natural running.
Het eerste oogopslag zegt veel, en als je deze schoen ziet dan zie je dat hij niet stijf staat van alle naden, overlays, stabilisatoren etc.
Ook zie je direct dat hij dicht bij de grond staat met de hak en voorvoet, en dat geeft de natuurlijke loper weer moed!

Het is dan ook een lichtgewicht schoentje met een gewicht van slechts 130 gram. Aan de voeten dus haast niet te voelen.
Een wegschoentje op je tempotrainingen prima op te kunnen uitvoeren.
Dankzij zijn dunne AP+ tussenzool en zijn zer dunnen waveplaat onder de hiel bied hij naast iets wat comfort ook enige bescherming.


De slijtzool heeft veel grip en is volgens Mizuno zeer duurzaam en heeft daarnaast een anti torsiebar in het midden of een stabiliteit mee te geven voor een juiste afwikkeling.
Het bovenwerk hebben we een lichtgewicht mesh materiaal welke uiterst ademend is en zoals je kunt zien op de afbeelding kun je er dwars door heen kijken.
Dit geeft een prettig gevoel om de voet en kan dan natuurlijk ook blootvoets worden gedragen alhoewel hij wel wat naden bij de tenenbox heeft zitten.

In januari 2013 zal deze schoen verschijnen.
Helaas denken wij dat deze schoen niet in Nederland gevoerd zal gaan worden.
95

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]