Newton is het hardloopschoenmerk met de ‘opvallende’ zool: onder het voorvoetdeel zitten extra uitsteeksels (lugs zoals Newton zelf aangeeft) die de afwikkeling verbeteren. De schoenen worden geprezen om hun loopeigenschappen (let op: niet zelf getest) en hun zogenaamde blessure-preventie. Dit geldt dan voor mid- en voorvoetlanders. Voor hardlopers die gewend zijn om op de hak te landen schijnen de schoenen nogal ‘lastig’ te zijn. Om haklanders langzaam over te laten gaan naar midvoet- en voorvoetlanding brengt Newton de Energy op de markt. Ook bij deze schoen valt het lichte gewicht op (ongeveer 250 gram bij US 8), evenals het reactieve gevoel bij het landen. Het bovenwerk bestaat uit mesh (welke schoen gebruikt dat niet kan je je afvragen) en de tussenzool bestaat uit EVA (ook dat is niet direct iets unieks).
De buitenzool bevat extra stevig rubber in het hakgedeelte en onder de voorvoet met daarbij de 5 uitsteeksels Deze uitsteeksels zijn bij de Energy minder hoog dan bij de andere Newton-modellen (zoals bij de Motion en Distance). De ‘hoogte’ van de buiten- en tussenzool is 30 mm, maar belangrijker is de drop van 6mm, waarmee de schoen op de grens van de ‘natural running’ schoenen zit.

De schoen komt in twee kleuren voor zowel mannen (geel-groen en blauw-zwart) als vrouwen (paars-lichtgroen en lichtblauw-geel). De schoen is via de site te koop voor $119,- en wellicht bij een beperkt aantal speciaalzaken in Nederland.

Newton Energy

Newton Energy

Newton Energy

Newton Energy