Het merk dat bekend staat om de ‘uitstulpingen’ onder de zool van de voorvoet is Newton, en dit keer aandacht voor de Fate. De Fate, verkrijgbaar in een mannen- en vrouwenmodel, en is geschikt voor lopers die genieten van het hardlopen (wie doet dat niet, maar dat terzijde) en een schoen zoeken voor de dagelijkse trainingskilometers. Daarbij schijnt de schoen ook voor wedstrijden geschikt te zijn, maar gezien het gewicht van boven de 260 gram is dat toch een zeer gewaagde stelling.

Het naadloze bovenwerk bestaat uit mesh en bevat veel reflecterend materiaal. De buitenzool bevat 5 uitstulpingen (volgens Newton hun P.O.P. 2 platform) en de schoen is zeer reactief in zowel het voorvoet- als hielgedeelte. Daarnaast bevat de buitenzool onder de voorvoet slijtvast s.h.a.r.c. (en nu niet lachen, maar dat staat voor ‘super high abrassion rubber compound‘, vertaald via Google Translate kom je dan uit op ‘super hoog slijtage rubbermengsel’ ….). De tussenzool bevat EVA en dat klinkt een stuk normaler.

De drop is 4,5 mm (alsof dat zo nauwkeurig wordt gemeten, maar dat terzijde) en kost €129,-. Te koop via de webshop van Newton en via enkele zeer gespecialiseerde sportzaken in Nederland.

Dan eindigen we met afbeeldingen van de Newton Fate, die netjes van de site van Newton zijn geplukt.

Newton Fate

Newton Fate