De Adrenaline GTS 19 is een update voor een serie hardloopschoenen die is ontworpen voor overpronerende voetbewegingen. Het bevat  het nieuwste dempingstechnologie van Brooks, de DNA LOFT, een mengsel van EVA, lucht en rubber. De gebruikelijke BioMoGo-demping van DNA is nog steeds aanwezig om gedefinieerde ondersteuning te bieden aan de voet die de schoen draagt.

Het holistische ondersteuningssysteem van GuideRail ondersteunt het mediale gedeelte van de boog en het laterale deel van de hiel, waardoor een gebalanceerde prestaties onder de voeten worden verkregen.
De bovenste eenheid van dit model is van gemanipuleerde mesh- en 3D Fit Print-technologieën. Deze elementen werken samen om een ​​veilige en nauwsluitende dekking te bieden.

De buitenzooleenheid van de Brooks Adrenaline GTS 19 is gemaakt van geblazen rubber, een compound dat tractie en bescherming tegen schuren biedt. Het biedt ook extra demping door zijn sponsachtige configuratie.

Door de flexibele groeven kan de gehele zool met de voet worden gebogen terwijl deze door de loopcyclus gaat.

De middenzooleenheid bevat de gebruikelijke BioMoGo DNA-technologie van Brooks. Deze milieuvriendelijke functie is bedoeld om de dempingsbehoeften van het individu te volgen, waardoor het gehele voetpad op de juiste manier wordt opgevangen.

De DNA LOFT is een lichtgewicht maar duurzaam materiaal dat veerkrachtige en consistente demping biedt. Het is gemaakt met behulp van ethyleen vinyl acetaat (EVA) stuk, rubber en lucht. Deze bestanddelen sluiten aan op elkaar voor stevigheid, comfort en consistente ondersteuning.

Het holistische ondersteuningssysteem van GuideRail omvat zijwanden op de zijhak en de middenvoet. Deze  zijn gemaakt om de voet op zijn plaats te vergrendelen en overpronatie te voorkomen.

Het bieden van ademende en nauwsluitende dekking is een mesh bovenwerk. Dit doekachtige silhouet is ook lichtgewicht en soepel; het vermijdt wrijven onaangenaam tegen de huid van de drager.

De 3D Fit Print-technologie bestaat uit een reeks afgedrukte overlays die op de zijkanten en de hiel worden geplaatst. Deze add-ons zijn ontworpen om de voet op zijn plaats te houden en te voorkomen dat schoenen per ongeluk worden verwijderd.

De gewatteerde tong en kraag zijn verantwoordelijk voor het dempen van de bovenste dimensies van de voet, met name de wreef, de enkels en de achillespees. Deze delen van de schoen zijn ook bedoeld om tijdens de run elke trilling af te wenden.